22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ORTAK PROJE YAPALIM

Stavropoli Belediye Başkanı Yorgo Karasakalidis, Türk belediye başkanları meslektaşlarına turizm de birlikte hareket etmek için işbirliği çağrısında bulundu.

ORTAK PROJE YAPALIM

15 Nisan 2009 / 15:53

TURİZMİN SESİ


Az bulunur hayvan çeşitlerinin ve bitki türlerinin yer aldığı, koruma altında kendi bölgesinde bulunan Nestos Havzası'nı AB fonlarıyla alternatif bir turizm bölgesine dönüştürmeyi başaran başkan Karasakalidis; Türk Belediyeleriyle yapılacak ortak etkinlikler için AB fonlarının kullanılmasına öncülük edebileceklerini duyurdu.

Karasakalidis, turizm başta olmak üzere bir çok konuda birlikte hareket etmek istediğini belirtirken " Önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye ve Akdeniz'deki en büyük turizm fuarı olan Emitt fuarına da katılarak kendimizi tanıtacağız. Türkiye bizim için çok önemli bir turizm pazarı, turizm konusunuda gözümüzü Türk turistlerindedir "dedi.

Turizmde AB fonlarını birlikte değerlendirebiliriz Başkan Karasakalidis " AB'ye bölgedeki ülke belediyeleriyle ortak bir proje yapmak üzere başvurduk. Belediyelerin yardımlaşma proğramı çerçevesinde buradan sağlanacak kaynağı Türk belediyelerle de paylaşabiliriz. Karadeniz havzası'nda Bulgaristan'ı da kapsayacak şekilde belediyelerle ortak bir proje geliştirmek istiyoruz. Kocaeli ve İpsala belediyeleri ile yakın ilişkilerimiz var.

Bunu tümbelediyelere kaynak sağlayacak ortak bir proje oluşturma noktasına yükseltmek istiyoruz " şeklinde görüşlerini açıkladı. Karasakalidis ayrıca " Turizmle uğraşan her belediye ile işbirliğine açığız. Bizim AB ile olan bağlantılarımız fonların akışında kolaylık sağlar ve güç birleşimi ile çok güzel işler yapabiliriz " açıklamasında bulundu.
Türkiye ile Yunanistann arasında karşılıklı göçlerin olduğuna da değinen Yorgo Karasakalidis " Türkiye'den , oradan insanlar gelecek, Yunanistan'dan buradan da gidecekler.

Ticari bir canlılığın dışında palkların turizm ile birleşmesi de sağlanacak" diye konuştu. Doğa Turizminin Batı Trakya'daki Cenneti Son iki yıl içinde yaptığı yatırımlarla İskeçe ( Xhanti) Stavropoli'de alternatif bir turizm ortamı yaratan Yorga Karasakalidis, doğa ve dağ yürüyüşleri, foto safari, av turizmi ve kıvrıla kıvrıla akan Nestos ınmağı boyunca gezinti gibi proğramlar uyguladığını ayrıca 4o Euro ile 120 Euro aralığında değişen fiyatlarla butik otellerde konaklamanın da mükün olduğunu gezginler için duyurdu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.