22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OSMANLI ESERLERİ KARGO İLE KAÇIRILDI

İzmir'deki operasyonda, Adana'dan kargoyla gönderilen Roma, Doğu Roma, Helenistik ve Osmanlı dönemlerine ait 139 parça tarihi değeri olan eser ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı

OSMANLI ESERLERİ KARGO İLE KAÇIRILDI

15 Mart 2010 / 15:51

TURİZMİN SESİ


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdü rlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik sürdürdükleri istihbarat çalışmaları sonucunda, H.Z'nin (45) tarihi eser satmak istediği bilgisine ulaştı.

H.Z'yi takibe alan polis, Adana'dan kargoyla tarihi eser gönderildiğini belirleyince operasyon düzenledi. Kargodan paketi teslim alan H.Z, polis ekiplerince gözaltına alındı. Açılan pakette, krallara ait olduğu değerlendirilen kurşundan 4 posta mühürü, 2 mühür, bronz ve gümüş 3 kase, 1 aplik, 3 haç, 7 s üsleme tokası, 5 kurşun Amphoniskos, 1 fibola, 1 kurşun baş, 9 bronz ve gümüş yüzük, çok sayıda bronz ve gümüş sikkenin de aralarında bulunduğu toplam 139 parça eser ele geçirildi.

Zanlının evinde ise 7 gümüş sikke ile 8 obje bulundu. İzmir Müze Müdürlüğünde yapılan incelemede, ele geçirilen eserlerin Roma, Doğu Roma, Helenistik ve Osmanlı dönemlerine ait oldukları belirlendi.
Sorgusunun ardından zanlı, İzmir Adliyesine sevk edildi.
Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.