22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OSMANLI MUTFAĞI’NIN 600 YILLIK ŞERBET KÜLTÜRÜ ROMANYA’DA TANITILIYOR

Gastronomi Turizm Derneği, Yunus Emre Vakfı ile birlikte 10 ülkede Türkiye Haftası etkinliğindeki ilk durağı Romanya oldu

Osmanlı Mutfağı’nın 600 yıllık şerbet Kültürü Romanya’da tanıtılıyor

05 Nisan 2019 Cuma 15:44

TURİZMİN SESİ


Şerbetçi Ali Baba Osmanlı Şerbetlerini Romanya'da etkinlik çerçevesinde tanıtarak tattırıyor. Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü yaşatmaya çalışan ALİ Güler, Osmanlı Şerbeti’ni Romanya'da tattırak şerbet kültürünü anlatarak hem de bu şerbetin doğal olarak nasıl yapıldığını anlatıyor.

serbetci-ali-baba-osmanli-serbetleri,ali-guler,.png

Türkiye haftası etkinliğinde Osmanlı ve Türk Mutfağı ayrıca Osmanlı Şerbetlerini tattırmak ve tanıtmak için Romanya, Hırvatistan, Ukrayna, Rusya,İtalya, Arnavutluk, Sırbistan, İspanya, Tunus ve Lübnan için yola çıktı.

serbetci-ali-baba-osmanli-serbetleri,ali-guler,-001.png

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te Türkiye'den götürmüş oldu malzemelerle orijinal tarifine göre Osmanlı Şerbetlerini yaparak sunan Ali Güler kurmuş olduğu stantta çeşitli şerbetleri ikram etti. Orjinal haliyle  naturel olarak yapılan şerbetler tadımlayan ziyaretçiler tarafından beğenildi. Ali Güler'in şerbetlerin tarifini aktardığı standa Romence olarak çeviri de gerçekleşti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.