22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OTEL YATIRIMCILARI BİR ARAYA GELDİ

32 ülkeden 370'ten fazla katılımcı açılışta Pacek'i dinlemek için bir araya geldi

OTEL YATIRIMCILARI BİR ARAYA GELDİ

08 Şubat 2011 / 18:00

TURİZMİN SESİ


OTEL YATIRIMCILARI VE PLANLAMACILARI ISTANBUL'DA İLK ORTA ASYA VE TÜRKİYE OTEL YATIRIM KONFERANSINDA BİR ARAYA GELİYOR…
• Konuşmacılardan, sponsorlardan ve katılımcılardan pozitif geri dönüş
• 32 ülkeden 370'ten fazla katılımcı
• Bölge ile ilgili yerinden bilgiler ve sektör uzmanlarından gelişme potansiyeli
• Katılımcılar arasında hareketli görüşmeler ve iletişim
• Türkiye ve Orta Asya ile ilgili makro ekonomik öngörüler
Global Success Advisor'sun başkanı Nenad Pacek'e göre Türkiye 80 Milyar USD'lik döviz rezervleri ve 2012'de %7 büyüme öngörüsü ile artık birçok Asya ekonomisi ile aynı düzeyde. Pacek, Istanbul Ceylan Intercontinental Hotel'de bugün düzenlenen birinci CATHIC'in (Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı) açılış gününde açılış konuşmacısıydı.

32 ülkeden 370'ten fazla katılımcı açılışta Pacek'i dinlemek için bir araya geldi ve Pacek makro ekonomik durum hakkında bilgi verdi ve Türkiye ve Orta Asya'nın ekonomik potansiyelinin analizini yaptı.

Pacek, Türkiye'yi Brezilya ile kıyasladı – son yıllarda her ikisi büyük ekonomik ilerleme sağladı ve her ikisi geçmiş borçlarından çıkarak büyüdü. Pacek 'Türkiye'nin büyüyeceğini düşünüyorum – birçok Batı Avrupa ekonomisine kıyasla borçları yarı düzeyde ve olumlu büyüme öngörüleri ile yakın gelecekte birçok kurumsal yatırımcının odağı olacağına inanıyorum' diye belirtti ve CATHIC'in piyasada bilginin paylaşımı ve ilişkilerin geliştirilmesi açısından mükemmel bir platform oluşturduğunu ifade etti.

Konferansı açan Türk Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Dr. Turgut Gür aynı fikirdeydi: 'CATHIC bu bölgede kendi türünün tek örneğidir ve bir arada bulunma ve iş yapma fırsatına sahip olmaktan dolayı memnunuz. Turizm insanlar arasında barış, anlayış ve işbirliğini teşvik eder ve bence CATHIC konaklama ve ağırlamayı teşvik ederek buna önemli katkıda bulunabilir'.

Kürsü Aktiviteleri başkanı Johnathan Worlsey: “bu ilk CATHIC konferansında katılımcı sayısı bizi memnun etti – tüm beklentileri aştık. Gürcistan, Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkelerinin aktivitede iyi temsil edildiklerini görmekten dolayı özellikle memnunum” dedi.

Büyük Orta Asya bölgesine döndüğümüzde, Pacek aynı zamanda birçok ülkeden daha iyi performans gösteren Kazakistan'ın iyi yatırım fırsatları sunduğuna inanıyor. Fakat Pacek Kazakistan'ın diğer Orta Asya ekonomileri ile birlikte büyük ölçüde ürüne bağlı olduğu konusunda uyararak bunun sonucu olarak global ürün spekülasyonlarının neden olduğu fiyat dalgalanmalarına tabi olduğunu belirtti.

Katılımcılardan ve sponsorlardan olumlu tepki
Konferans katılımcılarından ve sponsorlardan gelen ilk tepkiler olumlu. Hodema'dan Karim el Aswar 'Türkiye bölgedeki buluşma noktası, güçlü altyapı, mükemmel insanlar ve mükemmel tesisler ile bu aktivite için mükemmel bir yer' şeklinde konuştu.

Sponsor Servotel'in Yönetici ortağı Ayla Hayfegil buna katılarak “Berlin'deki Uluslararası Otel Yatırım Forumu'na yıllardan beri katılıyoruz fakat bölgede otel gelişimi faaliyetinin ortasında bulunan Türkiye'de böyle bir aktivitenin olması çok iyi. Bu aktivite ağ oluşturma için mükemmel fırsatlar sunacak doğru sayıda insana sahip ve katılımcılar için değerli bir deneyim olacak” ifadesini kullandı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği genel sekreteri Koray Yetik 'Bu mükemmel bir başlangıç, otel planlaması konusu ile ilgili ortak menfaate sahip insanları bir araya getirmek için bu bölgenin böyle bir aktiviteye ihtiyaç duyduğuna her zaman inandım. Bu, bölgemizde otel ve konaklama sektörünün uyanışıdır ve gelecek yıllarda özellikle diğer Orta Asya ülkelerinden uluslararası aktörlerin katılacağına inanıyorum.

Çokuluslu Otel İşletmecileri Destekliyor
Birçok global otel firmasının temsilcileri de CATHIC aktivitesine katılıyor. Hilton Worldwide'dan Doğu Avrupa İsrail Rusya & Türkiye VP operasyonları sorumlusu Didier Martin “CATHIC 2011'e katılmaktan dolayı çok memnunum – bu Türkiye ve Orta Asya'nın potansiyelinin görüşülmesi için mükemmel bir fırsat. Türkiye'den şu anda 13 otel işletiyoruz ve 2011'de 11 tane daha açılacak – Hilton Worldwide için önemli bir dönüm noktası. Yılın içinde Azerbaycan'da ilk otelimiz Hilton Baku'yu açacağız ve Orta Asya'daki gelişme hattımızda daha fazla otel ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

IHG'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Kirk Kinsell de oyunu bölge yönünde kullanıyor: “Türkiye'ye ve fenomenal büyümesine inanıyoruz. Türkiye'de mükemmel girişimcilik ruhu var ve bu ilham verici.
'Türkiye'de dokuz otelimiz var ve altı tanesi de sırada bekliyor. Ana odağımız markalarımızı Istanbul, Antalya, Ankara ve İzmir'de büyütmek” şeklinde sözlerini bitirdi.


"I am delighted to be involved in CATHIC 2011 - a magnificent opportunity for industry discussion on the potential of Turkey and Central Asia.  In Turkey, we currently operate 13 hotels and are due to open 11 in 2011 - a key milestone for Hilton Worldwide. In addition, we look forward to opening our first hotel in Azerbaijan, Hilton Baku, later in the year and adding more hotels to our development pipeline in Central Asia. Our growth in this part of the world is compelling and we see significant development opportunity on both a managed and franchised basis, across our portfolio of brands."


Kirk Kinsell, IHG's president for Europe, Middle East and Africa, said: "We have confidence in Turkey and its phenomenal growth.  There's a tremendous spirit of entrepreneurship in Turkey that is inspiring.  We have nine hotels open across Turkey and a further six in the pipeline. Our main focus is on growing our brands in Istanbul, Antalya, Ankara and Izmir. In 2010 we signed three Crowne Plaza hotels in Istanbul.  Currently 60% of the world's hotel rooms are unbranded and 40% are branded.  By 2015 we think it will flip to 40% unbranded and 60% branded."

Almost 350 delegates from 31 countrıes and good representatıon from all of the CATHIC area markets.

For this fırst event our main focus is Turkey

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.