23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE OGS KALDIRILDI 

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurdu

Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı 

14 Şubat 2022 Pazartesi 13:43

TURİZMİN SESİ


31 Mart tarihinden itibaren geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. Vatandaşlar, OGS cihazlarını ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürecek. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyol geçişleri için vatandaşların mağdur olmamaları için OGS alınan bankalar tarafından değişim sağlayacaktır. Karayolları, ikili sistemin karışıklık yaratması nedeniyle 31 Mart itibarıyla OGS'nin kaldırılacağını duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Ülkemizdeki geçişi ücretli olan otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi üzerinden tahsil edilmektedir. Ücret toplama sistemlerinde OGS ve HGS olmak üzere iki sistemin olması, otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklıklara neden olmaktadır.

İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına, 31.03.2022 tarihinden itibaren (OGS kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin HGS üzerinden tahsilatına devam edilecektir.

OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacak olup, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir. Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

ogs-ve-hgs.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.