22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

PALOMA HOTELS’DE GIDA GÜVENİRLİLİĞİ

Avrupa'nın en büyük turizm şirketi TUI'nin çevre ödülünü alarak adından söz ettiren, Paloma Otel gruba bağlı Paloma Renaissance Resort & Spa Otel'in tüm departman yöneticileri Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı eğitimine katıldı

PALOMA HOTELS’DE GIDA GÜVENİRLİLİĞİ

01 Aralık 2011 / 10:09

TURİZMİN SESİ


ISO 22000 tetkikçisi, Bülent Dokuzluoğlu tarafından verilen eğitim bir gün sürdü.Otellerin tabi oldukları yasal mevzuatlar, iyi üretim uygulamaları ve otelcilikteki ön koşul programlarını kapsayan eğitim, Gıda Güvenliğinin Sağlanması, Gıda üretiminin operasyonel akışı, Tesis ve Ekipmanların temizlik ve sanitasyonu, Kaza Önleme ve Kriz Yönetimi ana başlıklarından oluşmaktadır.

Bülent Dokuzluoğlu yaptığı açıklamada,
Güvenli gıda üretmeden misafirlerin sağlığını korumak mümkün değildir, Paloma Hotel de bu konuda yaptığı çalışmalarla sektörde adından sıkça bahsettirmekte ve bölge tesislerine örnek olmaktadır. Gıda mevzuatı ile ilgili olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda ve Yem Kanunun yayımlanmasıyla birlikte, ülkemizdeki gıda güvenliği denetimlerinde yeni bir başlangıç olmuştur. Tarım Müdürlükleri otel ve restoranlarda yaptıklar denetimleri, artık ürün bazlı olarak değil, sistem bazlı olarak gerçekleştirecektir. Bu değişiklik işletmelerin gıda güvenliği ile ilgili prosedür ve talimatlar doğrultusunda hazırlanmış, kayıtları içeren bir gıda güvenliği sistemini kurmalarını, bu konuda mutlaka tüm personeline eğitim aldırmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Artık denetimlerde girdi kontrol, depolama, üretim, izlenebilirlik, KKN, temizlik ile ilgili kayıtların oluşturulması zorunlu hale gelmiştir. Dedi..

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.