22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

PAMFİLYA TURİZM’DEN TARİHİ ELMALI GEZİSİ

Kemer'de bulunan Pamfilya Turizm, düzenlediği Elmalı Turu ile gezi severlere unutulmayacak bir gezi yaşattı

PAMFİLYA TURİZM’DEN TARİHİ ELMALI GEZİSİ

15 Eylül 2011 / 16:52

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


KEMER- Hafta sonu rotasını Antalya'nın tarihi İlçesi Elmalı olarak belirleyen Tur yetkilileri, düzenledikleri bu turda özel rehber eşliğinde üzümüyle ünlü olan ilçede tarihi bölgeleri gezdiler, üzüm bahçelerine girip, bağ bozumunu yaşadılar.

Pamfilya Turizm Kemer Bölge Müdürü Ali Nail Kılıç yaptığı açıklamasında turun büyük ilgi çektiğini belirterek, “ Çok sayıda yerli ve yabancı turistin katıldığı tur rotasında Arykanda Antik Kenti, Avlan gölü, Alevi ve Bektaşi kültürünün önemli kişiliklerinden Abdal Musa türbesi'nin yer aldığı Elmalı'da Ömer Paşa camii, Leblebiciler Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Elmalı evlerinin restore edilmiş güzel bir örneği ve ünlü Elmalı sikkelerinin sergilendiği Elmalı Müzesi yer aldı.

Tura büyük ilgi vardı. Büyük ilgi çeken bu turun tekrarını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz” dedi. Bölgede önemli bir yapı olarak yerli yabancı turistlerin beğenisini çeken Elmalı konağında öğle yemeği yiyen tur kafilesi, binlerce yıllık geleneğe sahip bağcılık ve şarap kültürünün günümüze taşınarak sergilenmesinin yanı sıra marka olarak uluslararası ödüllere sahip Likya şaraplarını da bağbozumu zamanında yerinde ziyaret etme imkanı buldular.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.