23 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

PANEL SİSTEM’DE ULUSLAR ARASI BAŞARI

Dünya'nın endüstriyel soğutma sektöründeki lider üreticilerinden Panel Sistem, uluslararası bir başarıya daha imza attı

PANEL SİSTEM’DE ULUSLAR ARASI BAŞARI

25 Eylül 2010 / 01:45

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un ilk olimpik buz pisti tesisini, Afganistan'ın en büyük donmuş muhafaza tesisini ve sıcak iklimdeki ilk Buz Müzesi'ni yaparak adından söz ettiren Panel Sistem, çevre açısından çok önemli bir ödüle layık görülerek Türkiye'nin gururu olma yolunda hızla ilerliyor.
Panel Sistem, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Ozon Tabakası Korunması Günü” nedeniyle düzenlenen organizasyonda “Uluslararası Ozon Tabakası Koruma Ödülü” alan firmalar arasında yer aldı.

Ekolojik denge ve çevre dostu teknolojiler açısından en saygın ödülü veren Çevre ve Orman Bakanlığı, Panel Sistem'i “Uluslararası Ozon Tabakası Koruma Ödülü”ne layık gördü. “Ozon Tabakası Koruma Ödülü”, bu yıl ilk kez Maslak Sheraton Otel'de dağıtıldı. Tüm Türkiye'yi kapsayan araştırma için Bakanlık yetkilileri ve analistleri, her sektöre ve teknolojiye göre şirketleri puanlayarak değerlendiriyor. Çevre ve Orman Bakanlığı, ödüllendirilecek şirketleri ozon tabakasına en az zarar veren kimyasalların kullanımları kriterlerine göre belirliyor.

EROĞLU, SANAYİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
“Uluslararası Ozon Tabakasının Korunması Günü” dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sanayicilere ozon tabakasını incelten maddelerden alternatif gazlara geçişte projelerle katkı vereceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayicilerimizin ozon tabakasına en az zarar veren kimyasal maddeleri kullanarak, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının halkı şuurlandırmasıyla her bireyin de ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeleri ihtiva etmeyen ürünler kullanarak, ozon tabakasının korunmasına katkıda bulunması mümkündür”.

ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİLER
Ödüllerin takdiminde yer alan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük: 1980'lerden sonra ozon tabakasının incelmesi gibi ciddi bir sorunla karşı karşıyayız belirtti. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Küçük, bu çevre sorunu karşısında imzalanan Viyana Protokolü, Montreal Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü'ne imza atan Türkiye'nin üzerine düşeni başarıyla yaptığını vurgulayarak, firmaların çevre konusunu hem yatırım hem de inovasyon alanı olarak mutlaka gündemlerine almaları gerektiğini, İSO olarak, düzenledikleri seminerlerle üyelerini bilgilendirdiklerini kaydetti.

“Ozon Tabakası Korunması Günü” ile ilgili önemli çalışmaları yönlendiren Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça Türkiye'nin ozon tabakasının korunması için dünya ülkelerinin çabalarına ortak olduğunu, ilgili sektörlerde sanayicilerin katkılarıyla başarılı çalışmalara imza atıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Ozon Tabakasının korunması için her bireye görev düşüyor. Tüketici olarak otomobilden spreylere kadar ozon dostu ürünler kullanarak önemli katkı sağlayabiliriz”.

“Ozon Tabakası Koruma Ödülü”nü İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük'ten alan Levent Aydın: Çabalarımızın fark edildiğini görmek bizi mutlu etti.

Panel Sistem Genel Müdürü Levent Aydın, Çevre ve Orman Bakanlığının bu ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Panel Sistem'in üretim ve uygulama stratejilerindeki başarısının ve en iyiyi yakalama arzusunun takdiri açısından bu ödül bize gurur ve mutluluk verdi. Endüstriyel soğuk hava depoları ve soğutma sistemleri sektöründe ekolojik denge açısından korumacı çalışılması gerekiyor. Ozon Tabakası Koruma Ödülü'nü almamız, karar ve faaliyet süreçlerimizin başarısını bir kez daha ortaya koyuyor”.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın araştırmaları, sanayiciler ve teknoloji üreticilerinin nasıl algılandığını göstermesi açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.