27 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

PEGASUS,AİR BERLİN'İN % 15'İNİ ALIYOR

Almanya'nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin, Esas Holding'in şirkette azınlık hisselerini almayı planladığını açıkladı.

PEGASUS,AİR BERLİN'İN % 15'İNİ ALIYOR

30 Mart 2009 / 15:32

TURİZMİN SESİ


"Merkezi İstanbul da bulunan ve Pegasus a sahip olan Esas, Air Berlin de yüzde 15.3 oranında hisse alacak" denildi. Anlaşmanın, Almanya nın Rekabet Kurulu nun onayını beklediği belirtildi. Air Berlin, satılacak olan yüzde 15.3 lük hissenin bedelini açıklamadı. Air Berlin, anlaşma tamamlandığında Esas ın yönetim kurulunda, yönetimde görev almayan yönetim kurulu üyesiyle temsil edileceğini bildirdi. Air Berlin, geçen hafta ise Alman seyahat acentesi TUI Travel a şirketin hisselerinin yüde 19.9 unu satmıştı.

TÜRKİYE İKİNCİSİ

1990 da kurulan Pegasus, 2005 yılında Esas Holding tarafından satın alınmıştı. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, geçtiğimiz günlerde Berlin de düzenlediği basın toplantısında 2005 ile 2008 yılları arasında Pegasus un yüzde 43 oranında büyüdüğünü belirtti. Türkiye de THY den sonra yüzde 16 pazar payı oranıyla ikinci sırada yer aldıklarına ve günümüzde Türkiye de 16 merkeze uçtuklarına dikkat çeken Sabancı, 2015 yılına kadar toplam 1.8 milyar dolar tutarında 20 adet uçak alacağız dedi.

Pegasus Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri ve Lefkoşa dan İstanbul aktarmalı olarak Almanya da 9 noktaya uçuyor. Haftada 49 olan sefer sayısının 19 u Antalya ve Almanya, 30 sefer de Türkiye deki diğer merkezlerle Almanya arasında yapılıyor. Pegasus, Almanya ile Türkiye arasındaki seferleri bu yıl 1 Temmuz dan itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor. Almanya ya 2008 de 400 binin üzerinde yolcu taşıdıklarını, uçuş sayısının da 3 bin 200 olduğunu belirten Pegasus yetkilileri 2007 ye göre bunun yaklaşık yüzde 30 luk bir artış olduğunu söyledi. Pegasus Avrupa da ayrıca Londra-Stansted, Viyana, Amsterdam, Eindhoven, Kopenhag ve Zürih havaalanlarına da uçuyor.

PEGASUS AB Lİ HAVAYOLU ARIYORDU
ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yabancı bir havayolu şirketi almak konusundaki isteklerini yaklaşık 2 yıldır dile getiriyor. Sabancı, 2 yıl önce basına yaptığı bir açıklamada, alacakları ya da ortak olacakları şirketin Avrupa Birliği ne ait olmasına dikkat edeceklerini anlatmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.