22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

POSTOFFİCE HD’İ SİGORTADAN ÇIKARDI

Türkiye'de tatilini geçirmek isteyen İngiliz turistler bundan böyle, tatil sigortası için Post Office'i tercih etmeleri halinde iki kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalacak

POSTOFFİCE HD’İ SİGORTADAN ÇIKARDI

31 Ağustos 2011 / 15:14

TURİZMİN SESİ
İngiliz tatil sigorta şirketi Post Office, "trafik kazalarındaki artışı ve 'her şey dahil tatil' paketlerinin aşırı alkol tüketimine neden olmasını" sebep göstererek Türkiye'yi Avrupa ülkelerine uyguladıkları sigorta kapsamından çıkarma kararı aldı. Türkiye'de tatilini geçirmek isteyen İngiliz turistler bundan böyle, tatil sigortası için Post Office'i tercih etmeleri halinde iki kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalacak.

Independent gazetesinin haberine göre, İngiliz sigorta şirketi, Mısır'ı da Türkiye ile birlikte "Avrupa sigortası" kapsamı dışına alırken; İsrail, Cezayir ve Fas'a Avrupa ülkeleri için belirlenen sigorta tarifesini uygulamaya devam ediyor. Şirketin sözcüsü James Eadie, bu kararı almalarına sebep olarak ülkedeki "trafik kazalarının yaygınlaşması ve 'her şey dahil' tatil paktlerinin içki kullanımını arttırmasını" gösteriyor. Eadie, Türkiye'ye giden turistlerin talep ettikleri tazminat masraflarının son yıllarda bir hayli arttığına dikkat çekiyor.

Haberde ayrıca, Post Office'den "Avrupa sigortası" yaptırarak Türkiye'ye tatile giden bir İngiliz bayanın başından geçen bir olay aktarılıyor. 22 yaşındaki Rebecca Thomas, Kuşadası'ndaki tatili sırasında mide rahatsızlığıyla hastaneye gider ve bunun sonucunda bin 400 sterlin (3500 TL) hastane faturasını sigorta şirketine gönderir. Post Office ise Thomas'a, Türkiye'nin Avrupa kapsamından çıkarıldığını ve bu sebeple sigorta masrafının karşılanamayacağı şeklinde cevap verir.

Post Office'i tercih ederek Türkiye'de tatil yapmak isteyen İngiliz tatilciler, Avrupa için ödenen haftalık fiyatın iki katı olan 37 euro (yaklaşık 95 TL) ödemesi gerekecek. Sigorta şirketinin başlıca rakipleri InsureandGo ve Columbus, Türkiye'yi Avrupa içinde göstermeye devam ediyor. 2010 yılında yaklaşık 2.7 milyon İngiliz, tatil için Türkiye'yi tercih etmişti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.