22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RABİA ÜNLܒNÜN SERGİSİ

Nevşehir'de resim öğretmenliği yapan Rabia Ünlü, salça ve gofret kutularından yaptığı fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğrafları sergileyecek.

RABİA ÜNLܒNÜN SERGİSİ

04 Şubat 2010 / 12:02

TURİZMİN SESİ


Nevşehir'de, Atatürk İlköğretim Okulunda resim öğretmenliği yapan Rabia Ünlü (35), salça ve gofret kutularından yaptığı fotoğraf makineleriyle 1 yıl boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açmaya karar verdi. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da elindeki salça ve gofret kutuları ile turistlerin ve vatandaşların meraklı bakışları arasında manzara fotoğrafları çeken Rabia öğretmen, bir yıl boyunca yaklaşık 300 fotoğraf çekti.

Her bir salça veya gofret kutusu ile sadece bir fotoğraf çekebildiği için çok sayıda salça ve gofret kutusu ile gezmek zorunda kalan 10 yıllık resim öğretmeni Rabia Ünlü, sonunda çalışmasını tamamladı. Ünlü , fotoğraflarından 40'ıyla sergi açacak. Salça kutusu gibi nesnelerle fotoğraf çekmenin, fotoğrafçılıkta "pinhole" tekniği olarak bilindiğini belirten Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tekniğin dünyada birçok fotoğraf meraklısı tarafından kullanıldığını, fakat Türkiye'de pek yaygın olmadığını söyledi.Bu teknikle yurt dışında birçok fotoğraf meraklısının fotoğraflar çekip sergi açtığını kaydeden Ünlü, Türkiye'de de kendisinin böyle bir sergi açmayı planladığını ifade etti. Ünlü, bu şekilde daha geniş açılı fotoğraflar ç ekilebileceğini; negatif, plastik filmler kullanarak siyah beyaz fotoğraflar çekip, film banyosu ve baskı işlemlerini de kendisinin yaptığını belirtti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.