22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RADİSSON BLU G(İRLS)20 ZİRVESİ'Nİ DESTEKLİYOR

Radisson Blu, kadınların küresel iş gücündeki hacminin artmasına odaklanan ve bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan G(irls)20 Zirvesi'ni desteklemeye devam ediyor.

Radisson Blu G(irls)20 Zirvesi'ni destekliyor

20 Eylül 2015 / 18:18

TURİZMİN SESİ

Dünyanın en yenilikçi otel markaları arasında yer alan ve bir Carlson Rezidor Hotel Grup markası olan Radisson Blu, gelecek nesil kadın liderlere destek olmak amacıyla G(irls)20 Zirvesi'ne ikinci kez destek oluyor. Bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 6. G(irls)20 Zirvesi’nin delegeleri Radisson Blu Şişli Hotel’de misafir edilecek. Radisson Blu, Girls20 ile olan işbirliğini geçen yıl "Kızlarını Destekleyen Babalar" (Fathers Empowering Daughters) kampanyasını destekleyerek başlattı.

Bu yıl işgücüne dahil olan kadınların sayısını artırmaya odaklanan G(irls) 20 Zirvesi, G20 liderlerinin geçen sene kadın iş gücünün artırılması konusunda verdikleri kilit öneme sahip taahhüdü yerine getirmeleri için, onları harekete geçmeye davet edecek. Radison Blu otellerinin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika operasyonlarını yürüten Rezidor Hotel Grup Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Olivier Harnisch, G(irls) 20 Zirvesi'nde, kadınların iş gücüne daha yoğun katılımı hedefini destekleyen en başarılı uygulamalar hakkında özel sektörü temsil edecek.
 
Aralarında Olivier Harnisch’in de bulunduğu Rezidor Hotel Grup'tan 20 lider ve çalışan, kampanyaya, baba olan ya da olmayan erkeklerin, kadınların işgücüne katılmasının desteklenmesindeki önemli rolün farkındalığını artırmayı amaçlayan bir video ile katkıda bulundu.
 
Rezidor Hotel Grup Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Olivier Harnisch konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kadın iş gücünün yükselmesi ve gelecek nesil kadın liderlerin iyi eğitilmesi, küresel ekonomik gelişim ve sürdürülebilir hedefler açısından oldukça önemli. Rezidor Hotel Grup olarak, çalışanlarımızı inovatif olma, fikirlerini paylaşma, risk alma ve fark yaratma konularında teşvik eden bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Kadın Liderliği (Women in Leadership- WiL) girişimimiz bu kültürün sadece bir örneği” ifadelerini kullandı.
 
G(irls)20 Zirvesi’ne katılmayı dört gözle beklediğini ifade eden Harnisch, “Bu yıl İstanbul'da gerçekleşecek G(irls)20, çok güçlü bir organizasyon. Gelecek nesil genç kızlarımızı, istedikleri her şeyi başarabileceklerine inandırmak istiyorum. Hiçbir şey imkansız değildir. Bu konuda babalara düşen görev, kızlarını her konuda cesaretlendirip onları desteklemek ve en önemlisi istedikleri takdirde herşeyi başarabileceklerine inandırmak. Tabii burada tek sorumlu babalar değil, herkes gelecek nesil kadın liderlerin iş gücüne katılmasına destek olabilir. Toplumumuz ancak kadın-erkek eşitliği sağlandıktan sonra kendini modern olarak tanımlayabilir.” dedi.
 
Otelcilik sektörü, hem kadın hem de erkeklerin kariyerlerine yönelik belirli zorluklar içeriyor. Rezidor’un Kadın Liderliği (WIL) girişimi, kadın ve erkek çalışanlarını üç önemli yöntemle teşvik etmeyi amaçlıyor:
 
- Çalışma şartlarında daha esnek bir yaklaşım (Özellikle kıdemli rollerde part-time çalışmayı destekleyerek ve tüm otellerin yerel kural ve kaidelere adaptasyonunu sağlayarak)
 
-Kişiselleştirilmiş gelişim planları (Rotasyon uygulamalarıyla işe odaklanmaktan çok çalışana odaklanmak)
 
- Değişkenliğe daha esnek bir yaklaşım 
Kadın Liderliği (WIL) girişimine ön ayak olan Rezidor Hotel Grup Çalışan ve Performans Yönetim Direktörü Kathrine Ohm, “ Biz Rezidor’da farklılıklarımızı sahipleniriz ve zorluklara karşı birlik oluruz. WIL girişimimiz, şirketimizin Çeşitlilik ve Dahiliyet kültürünün olumlu etkilerini hayata geçirme misyonumuzu temsil eder. Bu girişim yalnızca bir cinsiyet konusu olmaktan çok, aynı zamanda iş için de oldukça önemli. Daha fazla kadına ulaşarak, kıdemli liderlik pozisyonları için daha geniş bir yetenek havuzu oluşturacağız” dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.