22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE ZİYARETLER UZADI

Rahmi M.Koç Müzesi yaz saati uygulamasıyla birlikte 1 Nisan itibarıyla haftasonları 20.00'ye kadar açık kalacak

RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE ZİYARETLER UZADI

23 Mart 2011 / 23:48

TURİZMİN SESİ
Rahmi M. Koç Müzesi, yaz saati uygulamasıyla birlikte ziyaretçilerine haftasonu günlerde açık alanlarda mevsimin keyfini çıkarmak ve müzede gerçekleşen farklı aktivitelere daha uzun süre katılma imkânı sunuyor. Müze, yaz saati uygulamasıyla birlikte 1 Nisan itibarıyla hafta sonları 20.00'ye kadar açık kalacak. Ziyaretçiler eşsiz Haliç manzarasını ve gün batımını müzeden izleyebilecek.

Çocuklar kadar yetişkinler de açık ve kapalı alanları ile eğitici ve keyifli zamanlar sunan Rahmi M. Koç Müzesi'ni tercih etmeye devam ediyor. Haftasonları 20.00'ye kadar açık olacak müzede sergiler daha rahat gezilebilecek, gün batımı da ince belli bardaklarda sunulan çayla bir keyfe dönüşecek.
Yaz saati uygulamasına geçilmesinin ardından 1 Nisan'dan itibaren Rahmi M. Koç Müzesi haftasonları saat 20.00'ye kadar açık kalacak.

Görünmez Müzisyenler Sergisi 29 Mayıs'a kadar Rahmi M.Koç Müzesi'nde… Belçikalı vakıf Automatia Musica Foundation bünyesindeki 250 mekanik müzik kutusundan özenle seçilen 80 parçanın yer aldığı 'Görünmez Müzisyenler' sergisi Rahmi M. Koç Müzesi'nde açıldı. Avrupa ve Kuzey Amerika'da 12'den fazla ülkede üretilen parçaların yer aldığı sergi 29 Mayıs'a kadar görülebilir.

Automatia Musica Foundation'ın 'mekanik müzik tarihine yolculuk' ana fikriyle biraraya getirdiği koleksiyonda müzik otomasyon sistemleri ve mekanik enstrümanlar, 18. yy'dan günümüze müzik tarihini, mekanik ve mühendislik ağırlıklı yanıyla yansıtırken keyifli bir müzik dinletisi de sunuyor. Aletlerin kusursuz biçimde çalışır durumda olması da dikkat çekiyor. Sergideki 80 laterna, org ve birçok farklı müzik kutusu ile mekanik müzik aletleri, vakıf bünyesindeki 250 parçalık dev koleksiyon arasından seçildi.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11.250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş; binanın restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmıştır. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak 'Hadley's Harem', Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker 1962 AEC Routemaster–Londra ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat Restaurant'ta yemek yiyebilir. Rahmi M. Koç Müzesi ziyaret saatleri; pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, haftasonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-20:00.

Müzeye giriş yetişkin için 12,5 TL, öğrenci için ise 6 TL'dır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.