22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RAMADA PLAZA İZMİT’İN 5 YILDIZI TESCİLLENDİ

Sade bir açılış ile faaliyete geçen 5 yıldızlı Ramada Plaza İzmit oteli, bayram öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetlemesinden geçti

RAMADA PLAZA İZMİT’İN 5 YILDIZI TESCİLLENDİ

05 Kasım 2012 / 23:18

TURİZMİN SESİ


Otelin resmi açılışından sonra, belgelendirme ve sınıflandırma işlemi için Turizm Bakanlığına başvuru yapıldı. ‘Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’ e göre hizmet ve kalite kriterlerini gerçekleştiren otel yönetimi, bakanlık müfettişlerinin yerinde denetimiyle birlikte yıldız puanlamasına tabi oldu. Bayram sonrasında ise bakanlıktan beklenen haber geldi ve resmi yazı ile Ramada Plaza İzmit otelinin sınıfı ve türü 5 YILDIZLI OTEL olarak tescillendi. Yazı ile birlikte gönderilen 5 yıldızlı turizm işletme levhası ise prosedüre göre otelin girişinde görünür bir yerde sergileniyor. Bu belge ile önceleri yapılan ‘açık havuz olmadığı için 4 yıldızlı otel’ söylentilerinin ise dedikodu ya da bilgi eksikliğinden kaynaklandığı ortaya çıkmış oldu.

Ramada Plaza İzmit’in yeni projesi ise GRENING HOTELS (Yeşillenen Oteller) sistemine dahil olmak . TUROB, ÇEVKO, BREAU VERİTAS, TAB gibi meslek ve çevreye duyarlı sivil toplum örgütlerinin desteklediği projede hizmet kalitesi en yüksek düzeyde olan oteller yer alıyor. Bu otellerde kaliteden sonra ön plana çıkan en önemli özellik ise küresel ısınma ve çevreyi korumaya yönelik duyarlılıkları. Oteller, hizmet üretimi ve sunumu esnasında su, enerji ve kimyasallarla ilgili olarak minumum tüketim maxımum çıktı ilkesine uygun olarak sistemin belirlediği standartlara göre hizmet üretiyorlar. Önümüzdeki günlerde başvurusunu yapacak olan Ramada Plaza İzmit Otel yönetimi de , GRENING HOTELS sistemin öngördüğü süreç dahilinde ilimizdeki ilk Yeşillenen Otel sıfatını taşımaya hak kazanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.