22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

REHBERLERE MÜJDE VEREN BAKAN ERSOY’A İRO BAŞKANI PROF.DR SEDAT BORNOVALI CEVAP VERDİ

İRO Başkanı Prof.Dr Sedat Bornovalı, Söz konusu kredi hem son derece yerinde verilmiş bir karar hem de zamanlaması açısından büyük bir ihtiyacı karşılayacak durumda dedi

Rehberlere Müjde veren Bakan Ersoy’a İRO Başkanı Prof.Dr Sedat Bornovalı cevap verdi

21 Nisan 2020 Salı 13:41

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rehberler turist rehberlerine destek sağlamak üzere düşük faizli, 10 bin liraya kadar limitli kredi uygulaması başlatacaklarını açıkladı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY NE AÇIKLAMIŞTI

Bakan Ersoy; Sezon açılana kadar profesyonel turist rehberlerine destek sağlamak üzere düşük faizli, 10 bin liraya kadar limitli kredi uygulaması başlatacaklarını ve MüzeKartlar'ın süresinin uzatılacağını tanıtım faaliyetlerini de Mayıs ayının ortasından itibaren yoğun olarak yeniden başlatacaklarını, Ülkeler ve Havalimanlarının olduğu bölgeler bazında başlatacakları çalışmalar kapsamında hedef pazarların ulusal ve sosyal medyalarında tanıtım yapacaklarını söylemişti.

İRO BAŞKANI PROF.DR SEDAT BORNOVALI’DAN  BAKAN ERSOY’A CEVAP VAR

Söz konusu kredi hem son derece yerinde verilmiş bir karar hem de zamanlaması açısından büyük bir ihtiyacı karşılayacak durumda. Doğrudan Bakanlığımız aracılığıyla başvuru yapılıyor olması ve dayanak olarak sadece eylemli turist rehberi olmanın yeterli olması kriterleri ve Kredi Garanti Fonu kapsamında bir kredi olması bizler açısından çok memnun edici.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan yardımcılarımız tüm süreci rehber örgütlerimiz ve il müdürlerimizle son derece yakın temas içerisinde yürüttü ve bu noktaya gelmesini sağladı. Bu süre içerisinde hiçbiri mesleklerini icra edemeyen meslektaşlarımız kaygılanmakta mutlaka çok haklılar. İç süreçleri doğal olarak her zaman yakından takip edemeyen meslektaşlarımızdan bazıları ihmal edildiklerini bile düşünmüşlerdi. Ancak çalışmalar birkaç hafta içerisinde son noktasına ulaştırıldı.

Bakanımızın mesleğimizi, meslektaşlarımızı tüm yayın organlarında anarak bu yeni imkanı dile getirmesi en azından imkanın kendisi kadar kıymetli oldu. Biz meslek temsilcileri aracılığıyla yapılan duyurular belirli oranda bilgilendirmeyi sağlıyor ancak evde kalmaya mahkum oldukları, ailelerinin geçimi konusunda kaygılı oldukları günlerde Bakanımızın ulusal TV'ler dahil her yerde bizi anması, ihtiyaçlarımızı dile getirmesi hatırlandığımızı ve himaye edildiğimizi tüm mensuplarımıza birinci elden duyurması açısından da bu haberler çok değerli oldu.

Müzekartların süresinin uzatılması da aylık 5 liraya gelen kart maliyetinden çok öte bir olgunun ifadesi: Devletin vatandaşına verdiği hizmette küçük büyük miktarlara bakmaksızın hakkaniyetli olmasının güzel bir temsili. En sıradan detayda bile bu şekilde riayet edilmesi gereken bir ilkenin tezahürü. Ayrıca Müzekartın amacı çok ekonomik olan fiyatıyla ölçülemeyecek şekilde Türk vatandaşlarının yaşamına dünyada benzeri olmayan müze ve ören yerlerimizi gündelik hayatın parçası olacak şekilde dahil etmek. Süre uzatımı bu amacı da yansıtır durumda. Yani "bir ay eksik kullandınız 5 lira iade edelim" demekten çok farklı bir jest. 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.