22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

REHBERLERİN SORUNLARI MASAYA YATIYOR

Almanca dilinde çalışan rehberlerin geçen ay Antalya'da yaptığı iş bırakma eyleminin ardından, sorunların çözümü yolunda çalışmalar devam ediyor

REHBERLERİN SORUNLARI MASAYA YATIYOR

13 Ağustos 2011 / 11:21

TURİZMİN SESİ
Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bu sorunların tüm Türkiye çapında çalışan rehberlerin sorunları olmasından yola çıkarak, konuyu ülke çapında ele almak ve çözüm önerileri geliştirmek adına Bakanlık, TÜRSAB ve rehberlik meslek kuruluşları temsilcileri ile Almanca rehberlerin katılımıyla İstanbul'da bir çalışma toplantısı düzenledi.

Başkanlığı'ndaki toplantı, Nuruosmaniye'deki Armaggan Mağazası Toplanti Salonu'nda 10 Ağustos 2011'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yrd. Nusret Tutan, TUREB ve İRO Başkanı Şerif Yenen, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Günnur Özalp, Antalya Rehberler Odası Başkanı Hasan Uysal, Ankara Rehberler Derneği (ARED) Başkanı Müeyyet Tiritoğlu, Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar katıldı.

Sejour, Kış Operasyonu ve Kültür/Incentive grupları şeklinde çalışma biçimi olan Almanca dilinden rehberlerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda taraflar durum değerlendirmesi yaparken çözüm önerilerini de dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, diyalog sürecinin önemine vurgu yaparak, turizmin 40'a yakın sektörü etkilediğini hatırlattı ve bu sorunların sadece rehberlerin değil tüm sektörün sorunu olduğuna dikkat çekti. Sorunların çözülmesi için öncelikle tarafların durumlarının açıkça ortaya konulmasının gerektiğini kaydeden Taşbaşı, bu toplantıyla atılan ilk adımın çok önemli olduğunun altını çizdi. Taşbaşı, "Türkiye'nin tanıtım yüzü olan rehberlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

TUREB Başkanı Şerif Yenen ise, rehberlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için yapılan bu toplantıların önemine değinerek, ortaya konulacak çözüm önerilerinin hayata geçmesi için yetkili kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti. Yenen, sorunlara kalıcı çözümler ortaya koymak için TBMM'de bekleyen Rehberlik Meslek Yasası tasarısının biran önce yasalaşmasını dilediklerini vurguladı.

Rehberlerin de söz alarak durum değerlendirmesi yaptığı toplantının bundan sonraki ayağının Antalya'da yapılmasına karar verildi. TUREB, TÜRSAB yönetimleri ve yerel temsilcilerin katılımıyla Antalya'da yapılması planlanan toplantıda çözüm yolunda yapılan önerilerin hayata geçirilmesine ilişkin tartışmalar devam edecek.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.