22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RESORT KONGRESİ BAŞLADI

“Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” üst başlığı ile beş yıldır düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi,Aska Lara Hotelde başladı

Resort Kongresi Başladı

27 Kasım 2015 / 14:08

TURİZMİN SESİ

ANTALYA- AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman açılış konuşmasında soğukkanlılık vurgusunu tekrarladı. Turizm sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşmalarından biri olan Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nn beşincisi bu yıl 27 Kasım Cuma günü Antalya Lara’daki Aska Lara Otel’de başladı.

uluslararasi-resort-turizm-kongresi,aktob-baskani-yusuf-hacisuleyman.jpg111111.jpg

Kongreye 1.000 civarında katılım olduğu gözlendi. “Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” üst başlığı ile beş yıldır düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’nin sahibi olduğu ve Ekin Grubu’nun yayına hazırladığı Resort Dergisi tarafından düzenleniyor. 

 
aktob-baskani-yusuf-hacisuleyman-,uluslararasi-resort-turizm-kongresi,21.jpg
 
Açılış konuşması yapan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Turizm açısından olağanüstü bir yıl oldu. Zor geçeceğini biliyorduk. Olayların seyri öyle bir hızla gerçekleşti ki birini anlamaya çalışırken bir diğerine şahit olduk”  dedi. Tunus’taki otel saldırısı, Mısır’da uçak düşürülme olayı, Paris’teki terör saldırıları gibi önemli gelişmelerin yanında Transaero’nuın iflası, Suruç ve Ankara katliamları... Expedia Orbit birlşemesi, Tripadvisor’dan sonra Google’ın seyahat pazarına girmesi gibi önemli gelişmeler yaşandığını kadeden Hacısüleyman, son Türkiye Rusya arasında yaşanan uçak düşürülmesi sonucu tırmanan gerginliğin turizmin gündemine oturduğunu ve kongrenin de gündemini değiştirdiğini söyledi. 
 
uluslararasi-resort-turizm-kongresi,aktob-baskani-yusuf-hacisuleyman.jpg
 
Yusuf Hacısüleyman şunları söyledi: 
“Güvenlik sorunu karşımıza önemli bir sorun olarak çıkıyor. Turizm bölgeleri saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. İkincisi büyük göç hareketi ve gömen hareketliliği. Avrupa’da insanlık değerlerinin erozyona uğradığını görüyoruz.Öte yandan sürdürülebilirlik sadece çevresel değil, finansala alanda da önem kazandı.Küresel hareketlilik büyük önem kazandı. Sektör için önemli bir gelişme. Müşteri tipi ve beklentileri değişiyor. Aile turizmi ile önemli bir yere geldik ancak daha farklı kesimlere hitap edebilmeliyiz. İnternete ve dijital teknolojideki gelişmeleri sektör yakından takip etmeli. 
 
uluslararasi-resort-turizm-kongresi,aktob-baskani-yusuf-hacisuleyman.jpg111.jpg
 
"Her şey dahil kavramına yeni değer katmalıyız"
Bir özeleştiri yaparsak, dejenere olmuş olan her şey dahil kavramına yeni değer katmalıyız.Yeni değer katmak için AKTOB olarak bir tablo hazırlıyoruz. İnsanların kendisine saygı ve sevgisini sağlayan en önemli unsurlardan biri turizmdir. Vizesiz bir dünya bua anlamda önemli. Terörü vizelerin kaldırılmasına bahane göstermek ucuz bir bahanedir. Vizesiz dünya hedeflerden biri olmalıdır. Rusya ile aramızdaki gerginlik bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Konuya salt ekonomik açıdan bakmanın yersiz ve yetersiz olduğunu vurgulamak zorundayız. 2015 zordu, 2016’nın da zor olacağını gelişmelerden görüyoruz. Soğukkanlılığımızı korumalıyız. 
 
"Nitelikli doluluk önemli"
Sayısal doluluklardan çok nitelikli dolulukların öneli olduğunu bu süreçte görmüş olduk. Çabalarımız bu yönde olmalı. Türkiye’de yaşayan Rus vatandaşlarının geri çağrıldığını öğrenmiş bulunduk. Bugüne dek nasıl birlikte yaşadıysak bundan sonra da birlikte yaşayacağımızı ve Türk misafirperverliğinden ödün vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.”
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.