22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RİXOS OTEL’DE ‘VAN’ TANITILDI

Vanlı işadamı Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos Premium Otel'de yapılan Doğu ve Güneydoğu kültürünü tanıtım gecesine 'Van' teması damgasını vurdu

RİXOS OTEL’DE ‘VAN’ TANITILDI

27 Temmuz 2011 / 16:22

TURİZMİN SESİ


Antalya Belek'te bulunan Rixos Premium Oteli, bu yıl başlattığı ve her yörenin kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı gecede Van'ın marka ürünleri de tanıtıldı.Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'nun katıldığı gecede otelin girişinde Van'dan götürülen materyaller sergilendi. Tanıtım gecesinde otelde ağırlanan misafirlere ayranaşı, keledoş, kurutlu köfte ikram edilirken, sabah otelin bahçesine kurulan yer sofrasında ise müşterilere Van kahvaltısı ikram edildi.

Kahvaltı menüsünde kavut, murtuga, kaymak, cacık, Van çöreği, lavaş ekmek, bal, kavurmalı yumurta ve Erek Su firmasına ait paket sular servisi yapıldı. Müşterilerin masalarına ise Van Valiliği tarafından bastırılan kentin tanıtımının yapıldığı İngilizce ve Türkçe tanıtım materyalleri bırakıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın desteğiyle Van Kedievi'nden götürülen 2 adet 'Van Kedisi' ile birlikte Hüsrevpaşa Camii ve Akdamar Kilisesi maketleri de yer aldı.

Ayrıca Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ali İhsan Öztürk'ün çektiği resimlerden oluşan 'Van Güzel' adlı fotoğraf sergisi de yer aldı. Gece yapılan açık hava eğlencesinde ise sanatçıların çıktığı sahnenin arka fonunda ise Van'ın tarihi mekanlarının yer aldığı fotoğraflar kullanıldı. Tanıtımda ise en fazla ilgiyi 'Van Kedisi' gördü. Turistler özel bir kafes içinde bulunan Van Kedisi'ne dokunmak ve fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.