22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RİZE RİDOS THERMAL HOTEL HEM TATİL HEM TADEVİ MERKEZİ

Türkiye'nin 1. derece önemli ve öncelikli kaplıcasının 1 Lt. suyunda 4542 mineralizasyon bulunması nedeniyle dünyanın en çok mineral içeren 5 termal suyundan biri olarak kabul ediliyor

Rize Ridos Thermal Hotel  Hem Tatil Hem Tadevi Merkezi

29 Eylül 2016 / 09:13

TURİZMİN SESİ


Ridos Thermal Hotel Spa, Rize İkizdere İlçesi, Cennet vadisinde 30 dönüm arazi  üzerinde kurulu, şehir gürültüsünden ve stresten uzak,  çam ormanlarının ortasında, doğa harikası bir konumla beraber,  bol oksijenli havası, organik yiyecekleri, ıhlamur, kekik , çam kokuları, kuş cıvıltıları ve akan dere şırıltıları arasında  doğa ve sağlık konseptiyle hizmet vermektedir.

Sağlık turizmi alanında  insanların yaşam kalitesini yükseltmek için  masaj ünitleri ve bünyesinde dört ayrı termal havuz, 2 sauna, 3 türk hamamı ve özel aile kür banyoları bulunmaktadır. Rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezi alanında ciddi bir yatırım projesi hazırlığı devam etmektedir. Türkiye'nin 1. derece önemli ve öncelikli kaplıcasının 1 Lt. suyunda 4542 mineralizasyon bulunması nedeniyle dünyanın en çok mineral içeren 5 termal suyundan biri olarak kabul edilmektedir. Üst düzey  protokol ağırlama merkezindeki Ridos Termal Hotel Spa, olağanüstü doğasıyla, bahçesinde şelale ve  dere geçen  farklı ayrıcalıkları bulunmaktadır. Etkili termal su  ve doğa terapisi nedeniyle hem ulusal hem de uluslararası sağlık turizmi arenasında önemli bir referans merkezi durumundadır.

Aşağıda yazılı hastalıklar için  yurtiçi ve yurtdışından turistler tedavi  amacıyla gelmektedir.
Termal Tedavi Uygulamaları :Sağlık Bakanlığı kaplıca yönetmelği kapsamındaki termalsu 260 metre derinlikten 62 derece ısıya sahip florürlü, termomineralli su,

1-Romatizmal Eklem Hastalıkları (kireçlenmeler, kırık çıkık sonrası eklem sertlikleri, kas romatizmaları, baş, boyun, bel, omuz, dirsek, kalça, ve diz ağrıları, boyun bel fıtıkları, eklemlerin  ve menüsküs zedelenmeleri, gut hastalığı

2-Sinir Sistemi Hastalıkları (sinir romatizmaları, sinir flçleri, kas zayıflıkları, stres, psikolojik rahatsızlıklar ve uykusuzluk)

3-Sindirim Sistemi Hastalıkları (gastrit, hazımsızlık, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi, kabızlık, basur hastalıkları)

4-Dolaşım Sistemi Hastalıkları (damar sertliği, damar tıkanıklıkları, damar yetmezliği)

5-İdrar Yolları ve Üreme Organları Hastalıkları (böbrek ve idrar yolları iltihapları ve  taşları, ağrılı adet görme, kısırlıklar, menopoz dönemi gerginlikleri)

6-Solunum Yolu Hastalıkları (bronşit, snüzit, faranjit, larenjit solunum sistemi fonksiyonel rahatsızlıklar)

7-Cilt Hastalıkları (kronik egzema, ergenlik dönemi sivilceler, bazı sedef hastalıkları)

8-Genel Hastalıklar (iştahsızlık, halsizlik, zayıflık, şişmanlarda vücut yağlarının atılmasını hızlandırır)

En fazla yurtdışından gelen, 7 den 70’e farklı yaş gruplarından ağırladığımız turistler en çok Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Uman, İran, Azerbeycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyetiyle diğer arap ülkelerinden gelmektedirler.Türkiye Sağlık Turizmi noktasında hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırmakla, cazibe merkezi ve lider bir ülke konumunda hızla ilerlemektedir.Sağlık turizmi kapsamında termal doğa ve spor turizm yatırımları destekleme projeleri genişletildikçe dünyanın eniyi ülkesi konumuna gelinecektir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.