22 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

RİZE’DA DEV HORON HALKASI

Rize Turizm Derneği (RİTUDER) tarafından organize edilen “Dev Horon Halkası” etkinliğinde, binlerce Rizeli ve Rize'de yaşayanlar 2 cadde boyunca horon halkası oluşturdular

RİZE’DA DEV HORON HALKASI

17 Nisan 2010 / 17:29

TURİZMİN SESİ


15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, Rize'nin tanıtımını yapmak ve aynı zamanda Rize'den tüm Dünya'ya birlik ve kardeşlik mesajı yollamak isteyen Rize Turizm Derneği üyeleri, 15 bine yakın insanı Rize caddelerinde aynı alana toplamayı başardılar.
Yaklaşık 6 bin insanın el ele tutuşarak, Rize'nin en büyük iki caddesi olan Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nin 2,150 metrelik bölümünde gerçekleştirilen dev horon halkasını ise, 10 binlerce vatandaş izledi.


Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun TRT HABER ve RADYO KARADENİZ'den canlı yayın ile horonun startını vermesiyle başlayan dev coşku, Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne akarak dev bir halka oluşturdu.

200 dernek üyesinin görev aldığı etkinlik nedeniyle 2 büyük cadde 2 saat boyunca trafiğe kapatılırken, 1 saat olması planlanan etkinlik 1,5 saat sürdü. Organizasyonun tahminlerinden daha fazla bir katılımla gerçekleştiğini belirten Rize Turizm Derneği Başkanı Salih Öz, “Beklentimiz en fazla 5-6 bin insanın bir araya gelebilmesini sağlamaktı.

Ancak bugün bu 2 caddede en az 15 bin insan vardı. 2 Başbakan çıkartmış bir il olan Rizemiz, ancak mitinglerde böyle coşkulu bir kalabalık görebilirdi. Aynı zamanda bu organizasyon 9 ay önce kurulmuş ve henüz yeri bile olmayan bir dernek tarafından 20 gün gibi bir sürede hazırlanmasıyla da rekor anlamına geliyor.Guinnes Rekorlar Kitabı ile ilgili yazışmaları yaptık ancak cevap gelmedi bize. Noterimiz huzurunda horonumuzun 2,150 metre olduğunu tescilledik. Rekor kırmaktan ziyade amacımız ilimizi tanıtmak ve Rize'nin birlik ve beraberliğini göstermekti… Bunu da başardığımıza inanıyoruz.” Dedi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde katkıları bulunan özellikle Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na teşekkür eden Salih Öz, Vali Yardımcısı Hakan Uz'a, İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Rize Belediyesi'ne, Çaykur'a, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Rize Ticaret ve Sanayi Odası'na, Rize Ticaret Borsası'na, Türk Telekom'a, Karali Çay'a, Radyo Karadeniz'e, Eminoğlu Petrol'e, Ford Atılgan Otomotiv ve Woswagen Parlak Otomotiv'e desteklerinden dolayı ve tüm dernek üyesi arkadaşlarına da çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Öz, bu organizasyon ile eksiklerini ve hatalarını gördüklerini de belirterek, bir sonraki organizasyonda daha da başarılı olacaklarını vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.