06 Ekim 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RODOS’TA TÜRK ÜRÜNLERİ TANITIMI

Yunanistan'ın Rodos adasında düzenlenen "2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı" açıldı . Fuarın açılışını Sanayi ve Ticaret bakanı Nihat Ergün yaptı.

RODOS’TA TÜRK ÜRÜNLERİ TANITIMI

31 Ekim 2009 / 19:01

TURİZMİN SESİ


Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, 3 gün sürecek fuarın Türk mallarının 12 adalarda, özellikle Rodos'ta tanıtımı amacıyla düzenlendiğini söyledi. Karakuş, "Bu tür fuarların 2 ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine de önemli katkı sağlayaca ğına inanıyorum. Daha önce birincisini yaptığımız fuar bugün ilk meyvelerini vermeye başladı. O tarihte neredeyse sıfır olan Muğla kıyıları ile adalar aras ındaki ticaret hacmimiz bugün 10 milyon avroya ulaşmıştır" dedi.

İletişim alanında yaşanan gelişmelerin sonucunda "küreselleşme" denilen olgu ile karşı karşıya kalındığını belirten Karakuş, şöyle konuş tu:
"Artık dünyanın herhangi bir yerinde bir malı veya hizmeti üreten firmalar tüm dünya ile rekabet etmek zorunda kalmaktadır. Bu zor koşullar altında iki komşu ülkenin iş adamları olarak bizlere düşen ilk görev, vatandaşlarımıza en kaliteli ürünleri en uygun şartlarda en kısa sürede temin etmek ve onların yaş am kalitesini yükseltmektir.

Bizim yaptığımız tespitlere göre ticaret hacmimizi kısa sürede artırabilmemiz için öncelikle AB'ye akredite bir gıda laboratuvarının Muğla'ya kurulması ve çok yüksek olan navlun ücretlerinin düşürülmesi iç in gerekli çalışmaların yapılmasıdır. " Muğla Nazar Unlu Mamulleri tarafından hazırlanan, üzerinde Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu baklava davetlilere ikram edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.