22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ROMA’DA MÜZİK ZİYAFETİ

Piyanist ve besteci Fazıl Say ve Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, dün gece Roma'da sanatseverlere müzik ziyafeti verdi.

ROMA’DA MÜZİK ZİYAFETİ

31 Mart 2010 / 14:12

TURİZMİN SESİ


Say-Kopatchinskaja ikilisinin Roma La Sapienza Üniversitesi'nin ana salonunda piyano ve kemanla icra ettikleri konçerto, müzikseverlerden yoğun ilgi gördü. Müzikle büyülenmenin zevkini yaşayan dinleyiciler, konser bitiminde piyanist ve kemancıyı uzun süre ayakta alkışladı.
Say, geçen mayıs ayında bir piyano resitali vermiş olduğu Roma La Sapienza Üniversitesi'nde müzikseverlerin huzuruna bu kez Kopatchinskaja ile birlikte çıktı.

Yaklaşık iki yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde yüzü aşkın konser vermiş olan Say-Kopatchinskaja ikilisi, eserleri yorumlama konusundaki ustalıklarını Roma'da da gösterdi. Konserin ilk bölümünde Ludwig van Beethoven'ın "Kreutzer Sonatı" ile Say'ın 1997 tarihli bestesi "Sonat Op. 7" seslendirildi. İkinci bölüm ise Maurice Ravel'in "sol major sonat"ı ile Bela Bartok'un "Romen Dansları"na ayrıldı. Say-Kopatchinskaja ikilisi, konser sonrasında hayranlarıyla bir süre sohbet etti, imza verdi.
Salonun tümüyle dolu olduğu ve bilet fiyatlarının 8-25 Avro arasında değiştiği konsere, Roma'da yaşayan Türkler de ilgi gösterdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.