22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ROTARY’NİN 108. KURULUŞ YILI KUTLANDI

Uluslararası Rotary’nin 108. Kuruluş Yıldönümü Hotel Su’da kutlandı

ROTARY’NİN 108. KURULUŞ  YILI KUTLANDI

28 Şubat 2013 / 10:39

TURİZMİN SESİ


Dünyanın ilk hizmet kuruluşu olarak bilinen Uluslararası Rotary’nin 108. kuruluş yıldönümü Aspendos Rotary Kulübü’nün organizasyonunda, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla Antalya’nın dizayn oteli Hotel Su’da kutlandı.AspendosRotary Kulübü dönem başkanı Münciye Çavuşoğlu geceye katılan davetlilere Rotary kulüplerinin yürüttüğü projelere verdikleri destek için teşekkür eden bir konuşma yaptı, Rotary’nin hizmet programları ile toplumun yaşam kalitesini artırmak için çalıştığını söyledi. Çavuşoğlu, Rotary Kulüplerinin düzenledikleri çeşitli etkinliklerden sağlanan gelirle binlerce çocuk ve gence burs ve yurtdışı eğitim imkanı sağlandığını bildirdi.
Rotary 2430.Bölge Guvernörü Murat Öz de, “Dünya Anlayış ve Barış Yılı” olarak kutlanan Uluslararası Rotary’nin 108. Kuruluş yıldönümü nedeniyle davetlilere Rotary’nin tarihi ve hizmetleri konusunda bir sunum yaptı.
 
Eğitim, kültür ve sanata 2,2 milyar dolarlık yardım
Uluslararası Rotary’nin dünyanın en büyük insani yardım kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Murat Öz, Uluslar arası Rotary’nin Birleşmiş Milletler’de (BM) elçilik düzeyinde temsil edilen tek kuruluş olduğunu belirtti. Türkiye’de 81 ilin 67’sinde Rotary hizmetleri verildiğine dikkat çeken 2430. Bölge Guvernörü Murat Öz, Uluslar arası Rotary Vakfı tarafından eğitim, kültür, sanata 2,2 milyar dolarlık destek verildiğini kaydetti.Antalya Rotary Kulübü üyeleri ve eşleri ile çok sayıda iş adamının katıldığı kutlamada sahne alan Murat Alpsü ve orkestrası gece boyunca konuklara mükemmel bir müzik ziyafeti sundu.Uluslar arası Rotary’nin 108. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede çeşitli kuruluşların katkılarıyla bir de piyango çekilişi yapıldı. Piyango çekilişinden elde edilen gelir Antalya’da gelir düzeyi düşük öğrencilere eğitim desteği olarak verilecek.Gecenin sonunda Uluslar arası Rotary’nin 108. Kuruluş yıldönümü için hazırlanan pasta, Rotary Kulüpleri temsilcilerinin katılımıyla kesildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.