22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

RÜZGARA KARŞI HAZIR OLUN

Turizm sektörünün köklü markası The Marmara Hotels&Residences, rüzgara karşı yarışanları buluşturuyor.

RÜZGARA KARŞI HAZIR OLUN

19 Temmuz 2010 / 11:02

TURİZMİN SESİ
Yeni bir dalga sporu olarak tanımlanan kiteboard tutkunu herkes 22–25 Temmuz tarihleri arasında Kite Tour Türkiye 2010 The Marmara Gökova Ayağına davetli.The Marmara Hotels&Residences, dört yıldan bu yana ismini verdiği Kite Tour Türkiye Gökova ayağını bu yıl da ana sponsor olarak destekliyor. 22–25 Temmuz tarihleri arasında, Kite Tour Türkiye'nin ikinci ayağının yapılacağı Gökova sahili, dalgalar eşliğinde renkli görüntülerin yaşanacağı adrenalin ve enerji dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Düzenli rüzgarı ve muhteşem doğasıyla kiteboard dünyasındaki sayılı sahillerden biri olan Gökova, kiteboard için ayrılmış 3 km'lik sahili ile spor sevenlere ideal bir ortam sunuyor. Kiteboard sporunun tanınması ve uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişebilmesi amacıyla düzenlenen Kite Tour Türkiye 2010'un The Marmara sponsorluğunda gerçekleşen Gökova ayağı boyunca, gündüz heyecan dolu çekişmeler, geceleri ise kumsal ve tekne partileriyle doludizgin eğlence yaşanacak.

Kiteboard ile üçü bir arada: Sörf, yelken, paraşüt
Kiteboard birkaç sporun birleşiminden oluşuyor. Wakeboard'daki gibi bir board'un üzerinde yol alırken, yamaç paraşütünün aerodinamiğiyle, havada hareket eden bir uçurtmayı kontrol ediyor. Kiteboard'un kökeni, yüzyıllar öncesinden insanoğlunun sevdiği bir uğraş olan uçurtmalara ve 1980'lerde büyük bir patlama yaşayan sörf kültürüne dayanıyor. 10 yıl önce keşfedilen Kiteboard, dünyada en hızlı gelişen ve büyüyen ekstrem spor dalları arasında yer alıyor.

Kullanılan boardların, başta dalga sörfü tahtasına benzemesi ve tek yönlü olması nedeniyle spor "kitesurf " adıyla anılırken, çift yönlü kullanılan boardların çıkmasıyla "kiteboard " ismini aldı. Sörf ve yelken bilgisinden de yararlanılarak yapılan kiteboard'u öğrenmek için bu sporda tamamen farklı olan sudan çıkış ve sürüş tekniğini çözmek gerekiyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.