23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SANAT VE BİLİM BU KEZ TÜRKİYE’DE BULUŞTU

Electrolux Profesyonel ve Worldchefs (WACS - Dünya Aşçılar ve Şefler Federasyonu) arasında başlayan işbirliği kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen “Sanat ve Bilim Bir Arada” seminerleri Türkiye’de de ilk kez hayata geçirildi

Sanat ve Bilim bu kez Türkiye’de buluştu

18 Aralık 2015 / 17:58

TURİZMİN SESİ

Konseptin parçası olan Chef2Chef eğitim çalışmalarında şeflere, mutfakta sürdürülebilirlik uygulamaları anlatılırken, yüksek standartları korumaları yönünde de bilgiler verildi.Electrolux Profesyonel ve Worldchefs arasında 2014 yılında başlayan işbirliği, İngiltere, ABD ve BAE'de elde edilen başarılardan sonra Türkiye’de de hayata geçirildi. Bu kapsamda Electrolux Profesyonel’in inovatif mutfak çözümleri ile deneyimli şeflerin yaratıcı sunumlarını bir araya getiren Chef2Chef interaktif eğitim serilerinin ilki 26 Ekim Pazartesi akşamı Electrolux Profesyonel Excellence Merkezi’nde gerçekleştirildi.Sanat ve bilimi buluşturan etkinlik şeflerin yaratıcılık ve yeteneklerinin, en ileri mutfak teknolojisi ile bir araya getirildiğinde nasıl çığır açan yeniliklere imza atılabileceği ve mutfak profesyonellerinin işlerinin daha kolay ve kârlı hale gelebileceğini vurgulamak amacıyla hayata geçirildi. 

electrolux-profesyonel,worldchefs,2.jpg
 
Electrolux Profesyonel Türkiye’nin WACS Elçisi Zeki Açıköz önderliğinde, Electrolux Profesyonel Türkiye Excellence Merkezi’nde İstanbul’un seçkin otel ve restoran şefleri bir araya geldiler. Electrolux Profesyonel Kurumsal Eğitim Şefi Ahmed Özer tarafından özellikle sürdürülebilir aşçılık alanında çığır açan Cook&Chill sistemi vurgulanarak, şeflerin Electrolux Profesyonel'in teknolojileri ile nasıl yiyecekler hazırlayabileceğine ilişkin bilgiler verildi. Banket servisinde Cook&Chill Sistemi anlatılarak; air-o-steam Touchline kombi fırında ağır ateşte et pişirme, thermaline aqua cooker’da Sous-Vide somon pişirme ve devrilir tavada et sote pişirme uygulamalarıyla şeflerden tam not alındı.
 
Worldchefs Başkanı ve Şef Charles Carroll Electrolux Profesyonel işbirliği ile ilgili "Electrolux Profesyonel ve Worldchefs arasındaki anlaşma, mükemmel bir ortaklığı simgeliyor. Electrolux Profesyonel, birinci sınıf ürünlerini ve lider mutfak teknolojisini, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını dünya ile paylaşmaya istekli Worldchefs üyelerimize sunuyor. Bu işbirliği sayesinde hep birlikte olumlu sonuçlar elde ediyoruz” diye konuştu. 
 
"Chef2Chef" eğitimleriyle sürdürülebilirlik ve karlılık hedefleniyor
"Chef2Chef" eğitimleri, şefleri Electrolux Profesyonel Excellence Merkezleri'nde bir araya getirmek üzere oluşturulmuş dünya standartlarında bir seminerler serisidir."Chef2Chef" girişiminde şeflere sürdürülebilir uygulamaların mutfaklara entegre edilmesinin önemi hakkında eğitimler verilmektedir. Bu etkinlik şefleri bir yandan daha yüksek düzeyde yiyecek kalitesine ve daha iyi güvenlik standartlarına taşırken, diğer yandan gıda hizmetleri endüstrisinde de kârlılığı arttırmaktadır. Electrolux Profesyonel, tüm dünyada restoranlar ve otellerden, sağlık kurumları ve diğer hizmet tesislerine kadar çok çeşitli müşterilere yiyecek hizmetleri ve çamaşırhane çözümleri sunmaktadır. 140 ülkede yerleşik 2.000 hizmet ortağı ile müşterilerine yenilik ve tasarımda öncü ekipmanlar sağlayarak onların günlük işlerini kolaylaştırmaktadır. 2.600 çalışanı, 7 fabrikası ve 1.000’den fazla bayisi ile Electrolux Profesyonel 2014 yılında 700 milyon EURO satış hacmi oluşturmuştur.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.