23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SANAT VE MAKALE YARIŞMASI

Merkezi ABD'nin Atlanta kentinde bulunan İstanbul Center adlı kuruluşun düzenlediği "Sanat ve Makale Yarışması"nı kazanan Amerikalı gençler, "kültürel çeşitliliği keşif" için Türkiye'ye gelecek

SANAT VE MAKALE YARIŞMASI

21 Mart 2010 / 13:00

TURİZMİN SESİ


BM Medeniyetler İttifakı Sekretaryası ve Georgia eyaleti Eğitim Bakanlığı gibi yaklaşık 23 kurum ve kuruluşun desteklediği, orta ve lise düzeyindeki yaklaşık 140 okuldan 2 binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmanın bu yılki teması "Komşum kim" oldu. 4 kategorideki yarışmada birinciliği Alpharetta Lisesinden Danny Kim, Chamblee Ortaokulundan Erika Bevers, Northgate Lisesinden Tiffany Simmons ve Trickum Ortaokulundan Melissa Kuester kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verilirken, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio da gönderdiği mesajda, kazananları ve yarışmayı düzenleyenleri kutladı. Yarışmanın "genç beyinlere kültürler arasında köprü kurma ile kültürel çeşitlilik konusunda yaratıcı ve pozitif düşünmede ilham verdiğini" belirten Sampaio, gençlere "duvarları yıkarak ve farklılıkları keşfederek kültürel çeşitliliğin bereketli doğasına açılma" ç ağrısında bulundu.

İstanbul Center, birinci olan öğrenciler ile onların sponsor öğretmenlerinin yanı sıra ikincilik ve üçüncülük ödülü alan öğrenciler ve bölge yöneticilerine, haziran ayında Türkiye gezisi yaptıracak.
Yarışmayı geçen yıl kazanan öğrenciler de Türkiye'de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gibi isimleri ziyaret etmiş, Ankara ve İstanbul'u gezmişti. Öte yandan Georgia eyaleti senatosu, İstanbul Center'ı eyalete katkılarından dolayı "onurlandırma amaçlı" 919 sayılı bir kararı senatodan geçirdi. Kararda, İstanbul Center'ın Türkiye ile Georgia eyaleti halkı arasında diyalog ortamı oluşturduğu ve eğitim, kültür ile insani konulardaki etkinlikleriyle, toplumlar arasında iyi anlayış ve yakın ilişki sağlayarak eyalete destekte bulunduğu ifade edildi. Kurumun İcra Kurulu Direktörü Tarık Çelik de eyalet senatosu genel kurulunda yaptığı konuşmada, karardan kıvanç duyduklarını söyledi. Bunun yanında İstanbul Center, eyalet meclis binasında, ilk kez düzenlenen Türk Kültür Gününe ev sahipliği yaptı. Geniş katılımlı etkinlikte, konuklara seçkin Türk yemekleri ikram edildi, Türk kültürü tanıtıldı. Etkinlikte, "Sanat ve Makale Yarışması"nda dereceye giren öğrencilerin çalışmaları da sergilendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.