22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SANATÇILAR MISIR YOLUNDA

Son yıllarda Arap ülkelerinde ve Mısır'da , Televizyon dizilerimize ve bunlarda oynayan dizi oyuncularına gösterilen yoğun ilgi şimdi de plastik sanatlar dalındaki sanatçılarımızla devam ediyor

SANATÇILAR MISIR YOLUNDA

12 Nisan 2010 / 17:37

TURİZMİN SESİ
Çağdaş Türk resminin iki güzel temsilcisi Selin Melek Aktan ve Setenay Özbek 3.uluslararası plastik sanatlar sempozyumu için Mısır'a gitmeye hazırlanıyorlar. 15- 22 nisan tarihleri arasında, Mısır'ın gözde tatil beldesi SharmEl Seiyh şehrinde düzenlenen uluslar arası etkinliğe davet edilen iki ressamımız , 20 ülkeden konuşmacının katılacağı konferansta Çağdaş Türk resmini anlatacak,daha sonra da bir workshopa katılacaklar.

Etkinliğin organizatörü Mohammed Hamedah,çağdaş resim sanatında türk ressamları çok etkileyici bulduklarını belirterek bugüne kadar uluslar arası pek çok başarıya imza atmış Selin Melek Aktan ve Setenay Özbek'i ülkelerinde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Setenay Özbek geçtiğimiz yıl katıldığı Taşkent Bienalinden en iyi çağdaş resim ödülü ile dönmüş.Aktan'ında eserleri Amerika ve Italya'da müzeye alınmıştı. Daha önce de Bulgaristan sanat festivaline davet edilerek birlikte Türkiye'yi temsil eden iki arkadaş bu vesile ile Osmanlı İmparatorluğunun bugünkü Mısır sanatı üzerine etkileri ve eski Mısır sanatı ile ilgili araştırmalar yapmayı planlıyorlar.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.