22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SANATIN ANADOLU AYDINLATMASI

Beyoğlu Belediyesi'nin desteklediği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinden biri olan 'Sanatın Anadolu Aydınlanması'nın ilk sergisi The Marmara Pera Sanat Galerisi'nde sanatseverleri bekliyor

SANATIN ANADOLU AYDINLATMASI

31 Mart 2010 / 15:57

TURİZMİN SESİ


Hitit, Frig, Urartu, Sümer, Selçuklu, Osmanlı…. Anadolu üzerinde yaşamış bu zengin uygarlıkların ruhu ve mitosları, bugünün sanatçılarının eserlerine yansıyor. “Sanatın Anadolu Aydınlanması” bu kültürlerin ışığını bugüne taşıyan Lisans Kırtasiye A.Ş.'nin ana sponsorluğunda yürütülen ve Beyoğlu Belediyesi tarafından desteklenen bir İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesidir.

Anadolu'daki üniversitelerde eğitim veren güzel sanatlar fakültelerindeki akademisyenler, 2008'den bu yana ürettikleri çalışmaları sergilemeye başlıyor. 18 proje grubu, uygarlıkların ruhuyla ürettiği çağdaş sanat ürünlerini, 2010 yılı boyunca İstanbul'da bir bir sergileyecek. Projenin ilk ayağı olan İzmir Dokuz Eylül Buca Eğitim Fakültesi'nin “Salkım Saçak” temalı sergisi 1 Nisan 2010'da The Marmara Pera Sanat Galerisi'nin ev sahipliğinde açılıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımı ile gerçekleşecek olan açılışta, proje müellifi, sanat yönetmeni Ali Akdamar, projenin danışma kurulunu oluşturan sanatçılar Adem Genç, Devrim Erbil, Gürol Sözen, Ferit Özşen, Leyla Pınar, Erkal Yavi, Ara Güler, Tilbe Saran, Refik Durbaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı proje lideri Bedri Karayağmurlar ve Lisans Kırtasiye Yönetim Kurulu Başkanı Mayir Saranga'da The Marmara Pera Sanat Galerisi'nde saat 19.00'da siz değerli basın mensuplarıyla birlikte olacak. İstanbul Barok Grubu'nun dinletisinin yer alacağı açılış kokteylimizi onurlandırmanızı rica ederiz.

Sergi açılış programı
Tarih : 01 Nisan 2010 Perşembe
Saat : 19.00
Yer : The Marmara Pera Sanat Galerisi
Adres : Meşrutiyet Caddesi Tepebaşı / Beyoğlu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.