22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SANATKAR POLİS

Samsun Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ömer Ertuğrul'un uzun yıllar önce başladığı resim çalışmaları, görev yaptığı Bölge İdare Mahkemesinde teşhir ediliyor

SANATKAR POLİS

09 Eylül 2009 / 09:25

TURİZMİN SESİ


Yaklaşık 10 yıl önce polis memurluğuna başlayan evli bir çocuk babası Ömer Ertuğrul (37), mesleğinden arta kalan zamanının önemli bölümünü tuval başında geçiriyor. Uzun yıllar öncesine dayanan resim yapma arzusu zaman içinde Ertuğrul'da tutku haline gelirken, çalışmaların bir bölümü de görev yaptığı Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin duvarlarını süslüyor.

Resim yapmanın kendisi için bir tutku olduğunu belirten Ertuğrul, çocukluk yıllarından bugüne kadar artan merakının kendisini adeta "tuval başını kitlediği"ni ifade etti. Çalışmalarının başta çevresindeki insanlar olmak üzere be ğeni ile karşılandığını anlatan Ertuğrul, bunun en güzel örneğinin de görev yaptığı mahkeme binasına çalışmalarının asılması olduğunu söyledi.

"Resim yapma merakım çocukluk yıllarıma dayanıyor. Bu sanatın hi ç bir eğitimini almadan bu güne kadar getirmeye çalıştım" diyen Ertuğrul, şunları kaydetti: "Uzun zamandır resim yapıyorum. Bu merakım bilindiği için yeni hizmete açılan mahkeme binası için talep geldi. Ben de seve seve resimlerimi verdim. Görev yaptığım binada hem de böylesine önemli bir yerde resimlerimin teşhir ediliyor olması bana gurur veriyor." Ertuğrul, amacının resim sanatını daha da ileri götürerek bu alanda profesyonel bir çalışma zemini yakalamak olduğunu da kaydetti.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.