29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

SAP KURUMLARI DAHA AKILLI HALE GETİRECEK YENİ ÇÖZÜMLERİNİ DUYURDU

SAP, bu yıl 30’uncusunu düzenlediği ve dünyanın en geniş kapsamlı iş ve teknoloji konferanslarından biri olan SAPPHIRE NOW’da kurumsal yazılıma yeni bir standart getiren çözümlerini tanıttı 

SAP kurumları daha akıllı hale getirecek yeni çözümlerini duyurdu

27 Mayıs 2019 Pazartesi 12:12

TURİZMİN SESİ


Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, bu yıl 30’uncusunu düzenlediği ve dünyanın en geniş kapsamlı iş ve teknoloji konferanslarından biri olan SAPPHIRE NOW’da kurumsal yazılıma yeni bir standart getiren çözümlerini tanıttı. SAP, Deneyim Yönetimi adı altında müşteri, çalışan, ürün ve marka olmak üzere dört temel iş deneyiminin ölçülmesini ve iyileştirilmesini sağlayan 10 yeni çözümünü de duyurdu. SAP’nin en büyük teknoloji etkinliği SAPPHIRE NOW, ABD’nin Orlando kentinde 7-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. SAP’nin dünyanın önde gelen müşterilerini, üst düzey liderlerini, SAP uzmanlarını ve iş ortaklarını bir araya getiren konferansta SAP, Akıllı İşletmeler konseptine getirdiği çığır açıcı yenilikleri, işbirliklerini ve standartları zorlayan yeni çözümlerini tanıttı.
SAP Deneyim Yönetimi (Experience Management-XM) ile sınırları çiziyor.

sap-ceo’su-bill-mcdermott,-apple-ceo’su-tim-cook-,sap.png

SAP, müşterilerin ve işletmelerin birbiriyle etkileşiminde yeni bir dönem başlattı. Qualtrics satın almasının tamamlanmasından sadece üç ay sonra SAP, deneyim verilerini (X-verisi) operasyonel verilerle (O-verisi) birleştiren, bu sayede müşteri, çalışan, ürün ve marka olmak üzere dört temel iş deneyiminin ölçülmesini ve iyileştirilmesini sağlayan 10 yeni çözümünü ilk kez SAPPHIRE NOW’da duyurdu. Oluşturulan bu sistem, kurumsal yazılımlara yeni bir standart getiriyor.Bu birleşim sayesinde işletmeler müşterilerinin, çalışanlarının, tedarikçilerinin, iş ortaklarının ve diğer paydaşlarının görüşlerini, duygularını ve niyetlerini sürekli olarak takip edebiliyor. Müşteri deneyimi (Customer Experience - CX) için dört, çalışan deneyimi için üç ve pazar araştırması için üç yeni çözüm, X-verisini doğrudan CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve HR (İnsan Kaynakları) sistemleri gibi kurumsal uygulamalara yerleştirerek sürekli etki ve gelişimin itici gücü oluyor.  

SAP CEO’su Bill McDermott, “Deneyimlerin ve operasyonların akılda kalmasını istiyoruz. Deneyim Yönetimi dünyanın en iyi çalışan işletmeleri için yeni bir sınır hattı. SAP olarak, müşterilerimizin büyümeyi, inovasyonu ve iyimserliği teşvik eden bir güç haline gelmesi adına daha önce benzeri görülmemiş bir tutkuyla çalışıyoruz.” dedi.
Qualtrics CEO’su ve kurucu ortağı Ryan Smith de “Deneyim ekonomisi çağında yaşıyoruz. Bu düzende işletmeler ya bilinçli olarak birinci olmak için yarışıyor ya da farkında olmaksızın en dibe sürükleniyor. Kazanan taraftaki şirketlerin farkı, şunu anlamaları olacak: X-verisi ve O-verisi bir araya gelerek bir işletmede neler olduğunu, bunların neden olduğunu ve çarpıcı iş sonuçları üretmek için nasıl gerçek-zamanlı harekete geçmek gerektiğinin hikayesini anlatıyor.”  Bu yeni SAP çözümleri, işletmelere X-verisi ve O-verisini kullanan uçtan uca bir Deneyim Yönetimi-XM platformu sunuyor.

sap-ceo’su-bill-mcdermott,-apple-ceo’su-tim-cook-,sap-001.png

Bu sayede işletmeler:
•    Her önemli temas noktasında müşterilerinden, çalışanlarından ve diğer paydaşlardan elde edilen X-verisini tek bir kurumsal sistemde merkezileştiriyor. Böylece işletmelerin paydaşlarını takip edebilmesi kolaylaşıyor.
•    X-verisini işletmelerdeki operasyonlara ve süreçlere bağlayarak neyin neden olduğunu anlıyor, gizli kalmış trendleri fark ediyor ve ardından işlemeyenleri düzeltmeye, işleyenleri ise ön plana çıkarmaya yardımcı olacak önerileri otomatik olarak oluşturuyor.
•    Müşterilerinin daha uzun süre kendileriyle kalmasını, daha fazla alışveriş yapmasını ve arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlayacak; çalışanlarının daha fazlasını yapmalarına, pozitif bir kültür oluşturmalarına ve markaları için bir elçi haline gelmelerine olanak tanıyacak şekilde hareket edebiliyor.  

SAP, müşteri deneyimi için SAP C/4HANA çözüm ailesine Deneyim Yönetimi’ni dahil ederek satış, pazarlama, ticaret ve servis deneyimi yönetimine yönelik güçlü bulut çözümleri sunuyor. Böylece uçtan uca müşteri deneyimi platformu sağlayarak, işletmelerin satın alma kararlarını ve müşteri sadakatini etkileyecek içgörüleri takip edebilmelerine, anlamalarına ve buna göre harekete geçmelerine olanak tanıyor. Çalışan deneyimi tarafında SAP, mevcut İK platformlarını kurumsal eylem sistemlerine dönüştüren üç Deneyim Yönetimi çözümü sunuyor. Doğrudan mevcut İK sistemleri içinde oluşturulan çözüm, çalışan yaşam döngüsü boyunca çalışanlardan deneyim verisi topluyor; İK liderlerinin ve yöneticilerinin birinci sınıf bir iş gücünü oluşturmalarını, yönlendirmelerini ve korumalarını etkileyecek içgörüleri takip edebilmelerini, anlamalarını ve buna göre harekete geçmelerini sağlıyor. 
SAP iOS ve Mac®’teki Uygulama Portföyünü Genişletiyor 

SAP ve Apple, SAPPHIRE NOW’ın ilk gününde, Apple’ın cihaz üzerindeki öğrenen makine teknolojisi CORE ML®’in ilk kez SAP Cloud Platform SDK for iOS’un bir parçası olarak sunulacağını duyurdu. SAP Cloud Platform SDK’nın bu ay sonuna doğru sunulacak yeni versiyonu, işletmelerin SAP Leonardo tarafından desteklenen özel ve akıllı iOS uygulamaları oluşturmalarını sağlayacak. Öğrenen makine modellerinin otomatik olarak iPhone® ve iPad®’e indirilmesiyle uygulamalar çevrimdışı da çalışabilecek ve SAP Cloud Platform’a bağlanıldığında dinamik olarak güncellenebilecek. 

SAP, Apple ile iş ortaklığı sonucunda, SAP SuccessFactors ve SAP Concur çözümlerini ve SAP Asset Manager için en popüler mobil uygulamalarını da doğrudan iOS’ta çalışacak şekilde yeniledi. Bu uygulamalar, güvenliği ve performansı artırmak ve Apple’ın en son platform inovasyonlarından yararlanmak üzere iPhone ve iPad ile tamamen entegre olacak. SAP, doğal (native) iOS deneyimini, SAP Ariba® çözümlerinden başlayarak daha kapsamlı bir uygulama portföyüne genişleteceğini de duyurdu.

SAP, iOS’daki başarısından yola çıkarak uygulama çözümlerini Mac’i de kapsayacak şekilde genişleteceğini ve SAP iOS uygulamalarının gücüne ve kullanım kolaylığına ulaşan yeni Mac uygulamaları geliştireceğini de açıkladı. Yeni doğal Mac uygulamaları, SAP iOS deneyiminin zenginliğini masaüstü dünyasına da kazandıracak.

SAP CEO’su Bill McDermott bu konuda şunları ifade etti: “Apple kurumsal pazarda yükselişte. Müşterilerimiz iOS’un meşhur ve benzersiz güvenliğini ve kullanım kolaylığını seviyor, oyunun kurallarını değiştirecek kurumsal uygulamalar oluşturmak için bu üstün platformdan yararlanıyor. Apple ile güçlü bir iş ortaklığımız var ve bugün yaptığımız duyurular da SAP’nin Apple ile birlikte inovasyonlarını sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor.”

Apple CEO’su Tim Cook da şunları söyledi: “Kurumsal müşteriler, iOS kullanmanın işlerine katkısını görüyorlar. SAP’nin bu deneyimleri iPhone ve iPad’de genişletecek, üstelik ilk kez Mac dünyasına da kazandıracak olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Bu, iş ortaklığımız açısından bir dönüm noktası ve SAP ile birlikte, dünyanın en güvenilir kurumsal süreç verilerini, işletmeler için en iyi cihazlar olan iPhone, iPad ve Mac üzerinde kullandırarak müşterilerimize güç kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

SAP HANA ve SAP Cloud Platform tarafından desteklenen akıllı, basit ve güvenli teknoloji
SAP, yeni SAP HANA® Cloud Services ile SAP HANA veritabanının gücünü ve performansını buluta taşıyarak, dağınık veri ortamlarındaki zorlukları aşmak üzere her ölçekteki veriye tek bir geçitten ulaşmayı sağlıyor. SAP’nin bellek-içi teknolojisi ile veri sanallaştırmanın bir araya getirilmesiyle veri tüketicileri için sadelik, veri yönetimi için de esneklik elde ediliyor. Veri gölü (data lake) depolama katmanı, işletmelerin SAP HANA tarafından yönetilen verileri sınırsızca artırabilmelerini sağlıyor. SAP HANA’yı yerleşik ortamda (on premise) kullanan müşterilerin de ihtiyaç duydukları kapasiteyi esnek bir şekilde ekleyebilecekleri yeni bulut servislerinden faydalanmaları amaçlanıyor. 

Aynı zamanda SAP® Cloud Platform da bir kurumsal teknoloji platformuna dönüşerek müşterilerin sistemlerini rahatça genişletebilmelerini ve farklı yeteneklere sahip SAP uygulamalarını kolayca entegre edebilmelerini sağlıyor. SAP ve iş ortakları, kendi iş uzmanlıklarını de platforma ekleyerek ve ölçeklendirerek platformu zenginleştiriyor. 

SAP HANA Cloud Services ve SAP Cloud Platform, müşterilerin tüm SAP ve üçüncü parti uygulama verilerine ulaşabilmelerini, veri tekrarının azaltılmasını ve tek bir noktadan güvenlik ve yönetişim sağlamayı hedefliyor. Böylece karar vericiler hem canlı, kapsamlı ve eksiksiz verilere erişim sağlayabiliyor hem de verilerin güvenliği ve güvenilirliğinden emin olabiliyor. Karar mercileri ayrıca ileri analitiği, öğrenen makineleri ve yeni fırsatlar doğuracak diğer iş süreci tekniklerini kolayca uygulayabiliyor.

 SAP HANA Cloud Services ile desteklenmesi planlanan yeni ürünler, servisler ve girişimler şunları içeriyor: 
•    SAP Data Warehouse Cloud, SAP HANA Cloud Services ile kurulması planlanan ilk çözüm. Bu veri depolama çözümü, heterojen verileri tek bir çözümde bir araya getirerek işletme verilerinin güvenliğini, güvenilirliğini ve semantik zenginliğini korumayı sağlıyor. Müşteriler programın beta sürümüne buradan ulaşabilir. 
•    SAP ve OpenText, akıllı işletmelerde yapılandırılmamış içerikler için SAP Cloud Platform’un kapsamını genişletmek üzere iş ortaklıklarını güçlendiriyor. Öncelikli planlar arasında, kurumsal ölçekte doküman yönetimini SAP Cloud Platform üzerinde bir servis olarak sunmak, daha sonra da SAP S/4HANA® Cloud ve diğer akıllı kurumsal uygulamalara entegre etmek yer alıyor. Bu servisler sayesinde SAP müşterileri her türlü bilgi akışını iyileştirecek ve iş süreçlerinin tamamında işbirliği yaparak hem yasal gerekliliklere uyumu hem de verimlilik artışını sağlayacak. 

AI, IoT ve Analitikten Güç Alan, Kullanımı Kolay İnovasyon

SAP, 100’den fazla akıllı senaryoya ek olarak, SAP Leonardo teknolojilerindeki yapay zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve artırılmış analitik gibi yeni güncellemeleri iş süreçlerine dahil ederek gerçek-zamanlı akıl ve içgörü sunmayı planlıyor. Böylece SAP müşterileri, işletmelerini buluttan uç noktalara kadar daha büyük bir kesinlik, verimlilik ve esneklikle yöneterek daha hızlı ve güvenilir kararlar alabilecek:
•    SAP Intelligent Robotic Process Automation (RPA - Akıllı Robotik Süreç Otomasyonu) teknoloji servisleri artık “dijital botlar” aracılığıyla iş süreçlerini otomatize edip verimliliği artırıyor. Bu yazılım robotları manuel görevlerin yerini alıyor, metin ağırlıklı iletişimi tercüme edebiliyor, tanımlanabilir ve tekrarlanabilir iş süreçlerinde son kullanıcılara yardımcı olabiliyor. SAP Intelligent RPA, SAP Cloud Platform’a ve SAP S/4HANA gibi dijital çekirdek çözümlerine güçlü bir şekilde entegre edilebiliyor. 

•    SAP Data Intelligence, veri ve öğrenen makineler için uçtan uca yaşam döngüsü sunan ilk kurumsal çözüm. Bu çözüm, kullanıcılara veriler, modeller ve yaygınlaştırmalar üzerinde daha fazla kontrol sağlamak üzere tasarlandı. SAP Data Intelligence sayesinde kullanıcılar SAP HANA ile üçüncü parti veri kaynaklarını birbirine bağlayarak, keşfederek ve uyumlu hale getirerek veri temizliğini otomatik hale getirebiliyor. SAP Data Intelligence çözümünün Haziran 2019’da piyasaya sunulması planlanıyor. 

•    SAP Leonardo IoT çözümü ile Amazon Web Services (AWS) IoT arasındaki işbirliği artık herkese açık hale gelerek daha fazla esneklik sunuyor ve SAP Leonardo IoT’ye iletilen telemetri verilerinin bağlantı ve cihaz yönetimi katmanı olarak AWS IoT Core’u kullanma imkanı sağlıyor.

•    Ayrıca SAP Leonardo IoT Edge, müşterilerin iş süreçlerine yönelik desteği, AWS IoT Greengrass’ın üzerine yerel destekle genişletme seçeneği de sunuyor. 
•    SAP Analytics Cloud çözümündeki güncellemeler, bir işletmedeki herkesin alan dilini kullanarak planlama senaryoları ve model simülasyonları oluşturmalarını mümkün hale getiren yeni “görsel formüllerle”, iş birliğine dayalı gelişmiş kurumsal planlamanın kolayca erişilebilir hale gelmesini sağlıyor. SAP Integrated Business Planning çözümüyle yeni entegrasyon sayesinde müşteriler, temel performans göstergelerinin (KPI) tamamını SAP Digital Boardroom üzerinden görebiliyor. SAP Analytics Cloud güncellemeleri sonucunda SAP müşterileri ve iş ortakları, özel yazılım geliştirme kiti (SDK) ile veri analizi, planlama ve öngörü için kendi analitik uygulamalarını oluşturabiliyor, sisteme gömebiliyor ve genişletebiliyor. 

Akıllı İşletme Yolculuğuna Hızlı Başlangıç 
SAP ayrıca, işletmelerin zorlu değerleri elde etmelerini sağlamak üzere genellikle birlikte kullanılan farklı SAP ürünlerinin bir araya getirildiği 15 ayrı SAP Guided Outcomes paketini duyurdu. SAP ilk aşamada maliyet optimizasyonu, gelir artışı, müşteri deneyimi, toplam iş gücü yönetimi, ürün ve servis mükemmelliği olmak üzere beş değer kategorisini ele alıyor. Paketlerin çoğu farklı endüstrilerde kullanılabilirken, bazıları da parçalı üretim, finansal servisler, tüketici ve servis gibi belirli endüstriler için özel olarak tasarlandı. 

SAP, Müşterilerine Bulutta Rehberlik Etmek için Ekosistemiyle İşbirliği Yapıyor
SAP;  Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud ve global stratejik servis iş ortakları (GSSP) ile gerçekleştireceği işbirliği programı “Embrace”i duyurdu. SAP platformu, yazılımları, servisleri ve altyapısının yanı sıra ayrıcalıklı hiper ölçeklendirme ve servis iş ortakları hakkında da tavsiyeler veren “Embrace”, bulutta SAP S/4HANA® çözümüne geçişi, müşterinin kendi endüstrisine özgü bir dilde ve bağlamda gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Circular Economy 2030 Yarışmasının Kazananı İskoçya’dan Topolytics Oldu
SAP ve Google Cloud, sürdürülebilir gelecek için sosyal girişimciliği desteklemek üzere birlikte düzenledikleri Circular Economy 2030 yarışmasını, Topolytics CEO’su ve kurucusu Michael Groves’un kazandığını açıkladı.
Sorumlu üretim ve tüketim çağrısı yapan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 12’ye ulaşmak için acil olarak harekete geçilmesi gerektiğini gören SAP ve Google Cloud, yarışmayı bu yılın başlarında Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda duyurmuştu.

İki şirket de teknolojilerinin gücünden yararlanarak, dünyadaki sorunlara çözüm bulmak isteyen sosyal girişimcileri teşvik ediyor. Yarışmaya altı kıtada 50’den fazla ülkeden 250’yi aşkın katılımcı başvurdu. Seçilen beş finalistin önerdiği fikirler; açlıkla mücadele için gıda atıklarının daha iyi yönetilmesinden tekrar kullanım için pillerin takip edilmesine, kumaş atıklarının geri dönüşümünden Kenya’daki kırsal tarım arazilerinin korunmasına kadar çeşitlilik gösterdi.Yarışmayı kazanan veri ve analitik şirketi Topolytics, endüstriyel ve ticari atıklar için bir meta-veritabanı sundu. Proje haritalama, sensörler ve analitiği kullanarak atıkların oluşumu, hareketi ve akıbetinin haritasını sunan bir veritabanı oluşturuyor. Birincilik ödülü olan 100.000 ABD doları tutarında fon, Google Cloud for Startups: Surge Package (100.000 ABD doları değerinde Google Cloud kredisi dahil), SAP ürün erişimi, birebir mentorluk ve Google Cloud for Startups Bootcamp eğitimine katılım olarak açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.