22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SARÇED PLAJI’NA TEMSİLİ BAYRAK ÇEKİLDİ

2010 yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni, Muğla İli Sarıgerme Mevkii'nde bulunan Sarçed Plajı'nda yapıldı

SARÇED PLAJI’NA TEMSİLİ BAYRAK ÇEKİLDİ

21 Haziran 2010 / 17:51

TURİZMİN SESİ
2010 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan tüm plaj ve marinalar adına, Sarçed Plajı'na temsili Mavi Bayrak çekildi. Muğla Valisi Fatih Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin katıldığı törende, 10 ve 15 yıldır kesintisiz Mavi Bayrak almaya hak kazanan işletmelere plaket verildi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından 2010 yılında Mavi Bayrak Ödülü almayan hak kazanan plaj ve marinalara ödüllerinin verildiği tören, Muğla İli Ortaca İlçesi Sarıgerme Mevkii'nde bulunan Sarçed Plajı'nda yapıldı.

Bu yıl Türkiye'de Mavi Bayrak almaya hak kazanan tüm tesisler adına Sarçed Plajı'na temsili Mavi Bayrak'ın çekildiği törende, 10 ve 15 yıldır bu ödüle hak kazanan tesislere plaket verildi. Muğla Valisi Fatih Şahin'in de katıldığı törende; 10 yıldır Mavi Bayrak alan Datça Aktur Kamping, Datça Aktur tatil Sitesi, Bodrum Bitez Aktur, Milta Bodrum Marina ve Marmaris Martı Marina ile 15 yıldır kesintisiz Mavi bByrak sahibi olan Ataköy Marina'ya onur plaketleri takdim edildi.

Vali Şahin: “Muğla ili dünyada bir turizm markası olmalı”
Törende konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla ili sınırları içinde bulunan Bodrum, Dalaman, Fethiye, Ölüdeniz'in dünyada bir turizm markası olması gerektiğinin altını çizerek, önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalarla bu amaca yönelik atılımlar gerçekleştireceklerini söyledi. Bölgeye gelen turist profilinde de yükseliş beklediğini kaydeden Şahin, yüksek gelir grubuna mensup turistler için bir cazibe merkezi olmak istediklerinin belirtti.

Kuzey Yarım Kürede 2884 Plaj ve 627 Marinada Mavi Bayrak Dalgalanıyor
Dünyada 44 ülkede uygulanan mavi bayrak programı kapsamında 2010 yılında kuzey yarımküre ülkelerinde 2884 plajda ve 627 marinada mavi bayrak dalgalanacak. Türkiye, 314 mavi bayraklı plajı ile dünyada İspanya, Yunanistan ve Fransa'dan sonra 4. sırada yer almaktadır. Diğer taraftan plajların niteliği açısından ise ilk sıralarda yer almaktadır.
2010 yılında Türkiye'de ise Mavi Bayrak sayısı, 2009 yılına göre %11'lik bir artış göstererek; 314 plaj, 14 marina ve 9 yata ulaştı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.