22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SARIGÜL’DEN SOKAKTA YILBAŞI SOFRASI

Şişli Belediyesi, farklı din ve inançlara mensup yurttaşları Yılbaşı öncesi sokakta kurulan “Yılbaşı Sofrası”nda ağırladı

SARIGÜL’DEN SOKAKTA YILBAŞI SOFRASI

26 Aralık 2010 / 09:25

TURİZMİN SESİ


Ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda binlerce yurttaşa sokak iftarı düzenleyen Şişli Belediyesi, Yılbaşı'nda da aynı geleneği sürdürdü. Paylaşma ve dayanışmayı vurgulamak amacıyla düzenlenen yemekte, farklı din ve inançlara mensup binlerce yurttaş belediyenin sokakta kurduğu “Yılbaşı Sofrası'nda birlikte eğlenerek yeni yılı kutladılar.

250 metre uzunluğundaki yılbaşı sofrası yaklaşık bin kişiyi ağırladı. Yurttaşlar için hazırlanan menüde yılbaşı hindisi ve kabak tatlısı başı çekti.

Noel babalar, yemeğe katılan yurttaşlara çeşitli armağanlar verdi. Kurtuluş Çobanoğlu Sokak'ta kurulan yılbaşı sofrasına, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katılarak yurttaşlarla birlikte yemek yedi. Sarıgül, ülkemizde farklı inanç ve kültürlere sahip yurtaşların yaşadığını belirterek, “Gayrimüslim yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bu bölgemizde yeni yıl kutlaması düzenledik. Amacımız, farklı dine mensup vatandaşlarımızın kardeşçe bir sofrada bulunarak birlik ve beraberlik içerisinde yeni yıla girmeleri” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.