22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

SARIMSAKLI TATİL TAVSİYELERİ

Sarımsaklı'da tatil yapacaklar için bilinmesi gereken Sarımsaklı tatil yerlerini listelediğimiz bu yazımızda kısaca bölge hakkında bilmeniz gerekenlere de değindik.

Sarımsaklı tatil Tavsiyeleri

10 Mayıs 2021 Pazartesi 11:05

 

Sarımsaklı’ya Nasıl Gidilir?

Ayvalık merkeze varıldığında buradan özel araçla Sarımsaklı’ya yaklaşık 8 km’lik bir yoldan devam edilebileceği gibi Ayvalık’ın merkezinden taksi ile ya da gece geç saatlere kadar mevcut olan minibüslerle de Sarımsaklı’ya ulaşmak mümkün.

Başta büyük şehirler olmak üzere Balıkesir Merkez dahil birçok noktadan kalkan otobüs seferleri ile Ayvalık’a ulaşılabileceği gibi hava yolu ile Edremit Körfez Havaalanı’na ulaşıp, buradan kara yolu ile Ayvalık’a ve Sarımsaklı’ya varılabilir. Aynı şekilde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlandıktan sonra İzmir - Aliağa - Dikili - Sarımsaklı arası kara yolunu tercih etmek de mümkün.

Demir yolunu seçecek olanlar için Ankara - İzmir ve İzmir - Balıkesir seferleri ile Balıkesir’e kadar gelip, buradan otobüsler ile Ayvalık’a ve Sarımsaklı’ya ulaşılabilir. Balıkesir Merkez ve Ayvalık arası 125 km olup, araçla 1 saat 30’dır.

Sarımsaklı’da Nereler Gezilir?

Kesintisiz uzunluğu 5 km olan, eni ise 50 ve 100 metre arasında değişen ince kumlu plajları Sarımsaklı’nın ilk görülmesi gereken yeri.

Sarımsaklı'nın bağlı olduğu Küçükköy'de, Rumlardan kalma kiliselerden dönüştürülmüş olan camiler ise görülmeye değer diğer yerler. 1886 yılında Rumlar’ın kilise olarak inşa ettiği, Osmanlı dönemi ile birlikte cami olarak kullanılmaya başlayan Küçükköy Camisi, aynı şekilde 1913 yılında yapılan ve günümüzde cami olarak kullanılan Ayiu Athanasiu Kilisesi de ziyaret edilmesi gereken yerler.

Ayvalık adaları ve deniz manzarasıyla kaplı Şeytan Sofrası, yaz aylarında kuruyup, sonbaharla birlikte dolan Kurugöl, doğa yürüyüşlerine imkan veren Çamlı, Tepecik ve Pirenli Tepeleri ise Sarımsaklı’da gezilmesi gereken doğal güzellikler.

Doğa ve tarih harikası olarak nitelenebilecek Muharrem Ağa, Köprübaşı, Zübeyde Hanım, Fabrika, Mezarlık Altı, Meydan ile Çamlık Çeşmeleri görülebilecek diğer alanlar.

Sarımsaklı’da Neler Yapılır?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en iyi kumlu plajı seçilen Sarımsaklı’da ilk yapılması gereken aktivite kuşkusuz denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak. Ücretsiz, halka açık ve ücretli, özel olmak üzere toplamda 22 plajlı olan Sarımsaklı’da, kesinlikle deniz keyfi yaşanmalı.

Şeytan Sofrası’nın muhteşem manzarası eşliğinde gün batımı izlenmeli, Küçükköy'deki tarihi yapılara ek olarak ilginç şekilli Gelin Kaya ve Deliklitaş görülmeli, Çamlı mevkisinde doğa yürüyüşleri yapılmalıdır.

Sarımsaklı Pansiyon konaklayan misafirler Sarımsaklı'da pek çok seçeneği bulunan club, cafe, bar ve disco gibi eğlence merkezlerinde keyifli anlar geçirilebilir.

Ek olarak Papalina, Ayvalık tostu, höşmerim gibi Ege’ye has yemeklerin tadına bakılmadan gidilmemeli.

Sarımsaklı'da Nerede Denize Girilir?

5 km kesintisiz uzunluğa sahip, toplamda 22 adet olan mavi bayraklı Sarımsaklı plajlarında halka açık kısımlarda denize girilebileceği gibi özel plajlar da tercih edilebilir. Ödüllü Sarımsaklı plajlarının içinde daha sakin ve gözlerden uzak bir alternatif arayanlar ise Sarımsaklı plajlarının batısında yer alan Badavut Koyu'na yönelebilirler.

Sarımsaklı’da Ne Yenir Ne İçilir?

Peynirle yapılan bir turşu çeşidi olan saka, bölgeye özgü peynir, irmik ve şekerden yapılan höşmerim tatlısı, Papalina balığı ile Ayvalık tostu tadılması gereken yöreye has lezzetlerden bazıları. Ege'ye özgü tüm lezzetleri tatmak isteyenler ise Sarımsaklı restoranları ile birlikte Cunda restoranlarını tercih edebilirler.

Sarımsaklı’ya Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz iklimine sahip olan Sarımsaklı’da, yazlar oldukça sıcak, kışlar ise yağışlı geçiyor. Yerel nüfusu 10.000 civarı olan Sarımsaklı, yaz aylarında çok daha kalabalık bir hale geliyor. Plaj ve deniz keyfini doyasıya yaşamak için bölgenin en hareketli ve yoğun olduğu yaz aylarında Sarımsaklı’ya gidilebileceği gibi daha sakin olan Mayıs ve Eylül ayları da tercih edilebilir.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.