22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SEÇİM AYDIN’IN 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yıldönümünü yurdun her köşesinde, genciyle yaşlısıyla, büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

SEÇİM AYDIN’IN 19 MAYIS MESAJI

18 Mayıs 2009 / 15:45

TURİZMİN SESİ
Milli Mücadele'nin 23 NİSAN 1920'de TBMM'nin Ankara'da açılması ile sonuçlanan bu döneminin Anadolu'da başta Kongrelerin yapıldığı kentler olmak üzere 90'ncı yıl özel programları ile tüm ülkeden kültürel ziyaretlerin yoğunlukla yapıldığı bir anlam kazanmasını diliyorum.

19 Mayıs; Kurtuluş Savaşı ile yazdığımız destanın bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancının özümsendiği ilk adımdır. Büyük önder bu anlamlı günü gençliğe armağan ederek ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir.

Düşünen, bilgi üreten, sorumluluk duygusu gelişmiş, yeni fikirlere açık, araştırıcı, topluma ve kalkınma sürecine katkı sağlayabilen bireyler olarak yetişen geleceğin teminatı gençlerimizin bu emaneti sonuna kadar taşıyacaklarından hiç kuşkumuz yoktur.

Gençlerimizin Yüce Türk Ulusu'nun bireyi olmanın verdiği gururla, sorumluluklarını yerine getirmek, ülkemiz adına en iyisini yapmak için hiçbir özveriden kaçınmayacaklarına olan inancımız sonsuzdur.

Atatürk'ün ifade ettiği gibi, "Bu millet, sizin gibi evlatlarıyla layık olduğu olgunluk derecesini bulacaktır."

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.