23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞEFFAFLIK TASARIM SERGİSİ

Kale Tasarım Merkezi, Çanakkale Film Şenliği Kapsamı'nda “ŞEFFAFLIK” Tasarım Sergisi'ni Açtı

ŞEFFAFLIK TASARIM SERGİSİ

22 Temmuz 2010 / 14:54

TURİZMİN SESİ
Kale Tasarım Merkezi Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği kapsamında, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale Kent Müzesi'nde gerçekleştirdiği Tasarım Sergisi'nde “ŞEFFAFLIK” temasını işliyor.

Kale Tasarım Merkezi, Türkiye'deki tasarım kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 7 Kasım 2008 tarihinde, Kale Grubu'nun öncü markaları Çanakkale Seramik, Kalekim ve Kalebodur ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Programı ortaklığında kurulan bir tasarım platformudur. Tüm tasarım disiplinlerine açık yapısıyla faaliyet gösteren merkezin çalışmaları arasında ayda bir yayımlanan Radikal Tasarım Gazetesi, öğrencilerle profesyonelleri biraraya getirdiği atölyeler ve çeşitli işbirliği projeleri bulunuyor.

Merkezin, tasarım desteğini İstanbul dışına da taşıyarak hayata geçirdiği “ŞEFFAFLIK” Tasarım Sergisi, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale Kent Müzesi'nde ziyaretçileriyle buluşuyor. Bu sene ilki gerçekleştirilen Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği ile eş zamanlı olarak sürdürülen sergi, bölgenin “Truva” destanıyla olan ilişkisine eleştirisel bir yaklaşımla kavram üzerine yoğunlaşırken; destanlara, insan ilişkilerine, günlük yaşama ve hayatın her alanına konu olan “şeffaflık” teması üzerine kurgulandı.

Çanakkale'de gerçekleştirilen ilk tasarım projesi olma özelliğini taşıyan “Şeffaflık” Tasarım Sergisi, şeffaflık kavramına tasarım perspektifinden bakılmasını sağlarken, tasarımın daha geniş kitlelere duyurulması ve farkındalığının yaratılmasını hedefleniyor.

Aslı Kıyak İngin, Aysun Altındağ-Meltem Maralcan, Demir Obuz-Sema Obuz-Mehtap Obuz-Nil Deniz-Funda Mehter, Erdem Akan, Gamze Güven, Mehtap Elaidi, Orhan Irmak, Tamer Nakışçı'nın yer aldığı sergiye endüstriyel ve moda tasarımı gibi, tasarımın farklı dallarından 13 tasarımcı hayat verdiği sergi 24 Temmuz Cumartesi gününe kadar, saat 10.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.