23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

‘ŞEFFAFLIK’ TÜRSAB’IN ÖNCELİKLİ İLKESİ OLACAK

TÜRSAB’ın üyelerine hesap verebilecek bir yapı oluşturmak için yapması gereken köklü değişimin, Türkiye için en önemli sektörlerden biri olan turizme de katkısının büyük olacak

‘Şeffaflık’ Türsab’ın Öncelikli İlkesi Olacak

16 Eylül 2015 / 00:10

TURİZMİN SESİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), sektör için çözüm ve kazanç üreten bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya yaptığı açıklamasında, TÜRSAB’ın üyelerine hesap verebilecek bir yapı oluşturmak için yapması gereken köklü değişimin, Türkiye için en önemli sektörlerden biri olan turizme de katkısının büyük olacağını belirtti

TÜRSAB YENİDEN – Değişim Başlıyor’ hareketini başlatarak, geçtiğimiz günlerde TÜRSAB’a yepyeni bir vizyon ve anlayış kazandırmak için Başkanlık adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya yaptığı basın açıklamasında, dünya turizm endüstrisinde  yepyeni iş modellerinin konuşulduğunu ve Türkiye’nin harekete geçmek için geç kalmaması gerektiğini vurguladı. Turizm sektörünün sürdürülebilir ve güçlü başarılara, dinamik ve yenilikçi kadrolara ihtiyacı olduğunu söyleyen Bağlıkaya, “Acentelerin kılavuzu sağduyu ve bilim olacak çünkü TÜRSAB vicdan ve akılla yönetilecek. En küçük acenteden tur operatörüne kadar herkesi kucaklayacağız” dedi. Başkan Adayı Bağlıkaya’nın başlattığı hareketin en önemli gündem maddesi ‘Şeffaflık’ Açıklamasında “Bugün tüm üyelerimiz TÜRSAB’ı daha saygın, sözü dinlenen bir kurum olarak görmek istiyor. Bir sivil toplum kuruluşunun üyelerine hesap veremeyen, kapalı bir kutuya dönmesi değişim vakti geldiğinin en büyük kanıtıdır.
 
Devralacağımız yönetimde her yıl mali genel kurul düzenleyeceğiz, tüm iştiraklerde görev alacak profesyonel yöneticiler yönetim kurulu tarafından oy birliği ile şeffaf bir şekilde atanacak. TÜRSAB’ın sayıları henüz netleşmemiş şirketleri kapatılacak, varsa sadece üyelerine hizmet eden şirketler varlığını sürdürecek, bunlarda uluslararası denetleme kuruluşları tarafından her yıl düzenli olarak denetlenip bilançoları kamuoyu ile paylaşılacak. TÜRSAB üyelerinin evi olacak. Karanlığa ışık tutacak bir ekiple geliyoruz. Bizim ustalığımız uzun yıllar başkanlıkta kalmak değil üyelerimizin hakkını korumak olacak” diyen Bağlıkaya, sektörün her kademesiyle, tüm bileşenleri ile diyalog halinde olacaklarının, kurumsal bir TÜRSAB oluşturacaklarının altını çizdi. 
 
TÜRSAB doğru masalarda oturan insanlarla yönetilecek’’
Firuz Bağlıkaya açıklamasının devamında “TÜRSAB, ülkesine güvenen, kamuya doğru ve zamanında bilgi veren ne yapması gerektiğini iyi bilen, işlerinde başarılı olmuş ve TÜRSAB’ın sorunlarını çözmek için doğru masalarda oturan insanlar tarafından yönetilecek.’’ dedi.Sözlerinin sonunda TÜRSAB’ı yeniden; güçlü, güvenilir, şeffaf ve etkin kılmak istediklerini belirten Bağlıkaya, ekibi ile hizmet üretme yeri olarak baktığı TÜRSAB’ın itibarını ayağa kaldırmak, kamu ile ilişkileri düzeltmek ve dik duran bir kurum için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.