22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞEFLER VE TEDARİKÇİLER BİR ARAYA GELDİ

VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Katılımı İle Gerçekleştirildi

Şefler ve Tedarikçiler bir araya geldi

03 Nisan 2017 / 08:58

TURİZMİNSESİ

Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Unilever Food Solutions’un Ana Sponsorluğunda düzenlediği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması VI. kez şefleri ve tedarikçileri bir araya getirdi. Sadabad Salonu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Günaydın Et’in kurucu ortaklarından Cüneyt Asan yer aldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik bu yıl, Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup adı altında organize edildi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen İstanbul Culinary Cup 2017 Yarışmasında şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları “Display” ve “Canlı” yarışmaların çeşitli kategorilerinde yarıştılar. Bu yıl ikinci kez düzenlenen İstanbul Culinary Cup’ın Mutfak Kurulumu Ana Sponsorluğunu Kapp, masaüstü sunumu ana sponsorluğunu ise Porland üstlendi. 

Aşçılar Derneği’nin sektöre kazandırdığı ilklerden biri olan etkinlik, yeme-içme alanına katkı sağlamak amacıyla her yıl çıtasını yükselterek içeriğine yenilikler katıyor. Şef Aydın Yılmaz’ın kurucusu olduğu, Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olan ve bu yıl 20. yaşını kutlayan Aşçılar Derneği, VI. kez gerçekleştirdiği etkinlikte ülkemizin önde gelen tedarikçi firmalarını aynı çatı altında buluşturdu. Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine binlerce Executive Chef, ünlü aşçılar ve geleceğin aşçılarını bir araya getiren etkinlik yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 
 
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Çuhadar, İsmail Ceylan, İsmail Ay, Şenol Özbay, Arif Aktürk, Fatih Açıkça, Ersin Avşar ve dernek editörü Şebnem Atılgan’ın birlikte organize ettiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, Figür Turizm ve Orhan Erdem’in desteğiyle düzenlendi. VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasının sunuculuğunu ise Elif Korkmazel yaptı. Büyük ilgi gören ve Aşçılar Derneği’nin bu yıl 2. kez düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2017, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden usta şefleri, aşçıları, genç aşçıları ve aşçı adaylarını bir araya getirdi. Pek çok farklı kategorinin yer aldığı yarışmada katılımcılar altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştılar. İstanbul Culinary Cup 2017’de ayrıca tüm yarışmacılara Porland tarafından özel olarak tasarlanan plaket takdim edildi. Porland, Kapp ve Rama Kategorilerinde özel ödüllü yarışmalar düzenlendi. Türkiye’nin önemli Executive Cheflerinin jüri üyeliğini yaptığı İstanbul Culinary Cup 2017’nin jüri ve organizasyon başkanlığı görevini Executive Chef Rafet İnce üstlendi. 
 
“Alanya Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.”
Aşçılar Derneği’nin yerel mutfak ve yemek kültürüne verdiği destek kapsamında her yıl seçtiği tema mutfağında bu yıl Alanya yöresel yemekleri yer aldı. Alanya Belediyesi’nin Kuleli Salonu’nda kurduğu stantta Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünler kullanarak pişirdikleri yöresel Alanya yemekleri ve tatlıları, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yöresel Alanya Yemeklerinden oluşan Açık Büfe Öğle Yemeği menüsü Aşçılar Derneği, Akdeniz Aşçılar Derneği, Ahep Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Alanya Belediyesinin mutfak ekibi tarafından hazırlandı. “Laba Dolması”, “Göleviz Yemeği”, “Ülübü Piyazı”, “Tömeken Salatası” ve “Badem Kahvesi” başta olmak üzere Alanya’ya özgü 108 çeşit yemek ve yöresel tatların ikram edildiği stant, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Cüneyt Asan, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve etkinlik misafirleri tarafından ziyaret edildi. Alanya Belediyesi’nin standında düzenlenen yemekte konuşan Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, “Aşçılar Derneği olarak yöresel mutfak ve yemek kültürlerine büyük değer veriyoruz.  Etkinliğimizin önemli bir parçası olan tema mutfağı konseptinin bu yıl ki konuğu Alanya Mutfak ve Yemek Kültürleriydi. Alanya Belediyesi’nin son derece özenle hazırladığı bu etkileyici ve güzel stantta, yöresel yemeklerimizi tatmak ve gelecek nesillere aktarabiliyor olmak çok değerli bir misyondur. Birbirinden lezzetli Alanya yemeklerini hazırlayan tüm ev hanımlarımıza, Akdeniz Aşçılar Derneği’ne, Ahep Üniversitesi Gastronomi Bölümüne ve Alanya Belediyesi’nin mutfak ekibine çok teşekkür ediyoruz. Aşçılar Derneği gelecek yıllardaki etkinliklerinde yöresel mutfakları yeni nesillerle buluşturmaya devam edecek,” dedi. 
 
“Türk mutfağını iyi tanıtmamız lazım.”
Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü Alanya’nın, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasının Tema Mutfağı olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Sadabad Salonu’nda gerçekleştirilen açılış konuşmasında, “Türk mutfağını iyi tanıtmamız lazım. Bir ülkenin tanıtımı sadece siyasetle, diplomasiyle olmaz. Bir ülkenin zenginliklerinin hepsini iyi anlatmamız gerekiyor. Hem Türkiye’ye gelen konuklara hem de yurt dışında iyi tanıtmamız çok önemli… Her şeyden önce yurt dışındaki kaliteli restoranların sayısını artırılmalı ve kendi markalarımızı dışarıya taşımalıyız. Antalya ve Alanya çok değerli mutfak kültürlerine sahip… Alanya’nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevimizdir,” dedi.  
 
“Atalarımızdan miras kalan mutfağımızı yaşatmak istiyoruz.”
Açılış konuşmasında, Alanya’nın standında ev hanımlarının, tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleriyle yemeklerini hazırladıklarını aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tatlılar ve tarımsal ürünler, burada Alanya Belediyesi’nin tanıtım standında sergileniyor. Burada tattırdığımız yöresel lezzetleri, Alanya’ya gelen misafirlerimiz yöresel yemekler pişiren restoranlarında bulabilirler. Pek çok medeniyete ait yemek kültürlerini içinde barındıran ilçemiz çok zengin bir mutfak mirasına sahip. Atalarımızdan miras kalan Alanya mutfağını gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak istiyoruz,” dedi. 
 
Gıda Güvenliği ve Güvenilir Eller Sempozyumu gerçekleştirildi
Sektörümüz için son derece önemli olan proje, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda da gündeme taşındı. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda gerçekleştirilen Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sempozyumunda, gıda güvenliğinin detayları üzerinde duruldu. Sempozyuma konuşmacı olarak Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Unilever Food Solutions Pazarlama Direktörü Nihan Kayı, Rentokil Türkiye Eğitim ve Danışmanlık Bölüm Müdürü Azize Çelikdere ve Executive Chef Özlem Mekik katıldı.
 
Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerini 2016’da başlattı. Güvenilir Eller projesinde, ilk 9 aylık dönem tamamlandı ve 7 binden fazla şef gıda güvenliği eğitimi almaya başladı. Unilever Food Solutions, Online platform üzerinden Türkiye genelindeki tüm şeflerin gıda güvenliği eğitim içeriğine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği hazırlanan ve her konu için farklı beş modülden oluşan Güvenilir Eller Online eğitim programıyla, şeflere gıda güvenliği hakkında temel bilgiler veriliyor. Bugüne kadar 7 binden fazla şef, guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. Dört binden fazla şefe ise Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları gönderildi. Unilever Food Solutions hedefini, üç yılda 30.000 şefin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifika almasını sağlamak olarak açıklıyor. 
 
Aşçılar Derneği iş birliği ile düzenlen Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sempozyumunda, Unilever Food Solutions Pazarlama Direktörü Nihan Kayı’nın konu hakkındaki sorularını doğru yanıtlayan şefler sürpriz hediyeler kazandı.
 
Türkiye’de Coğrafi İşaretli Ürünler anlatıldı
Etkinlik kapsamında Metro Genel Müdür Yardımcısı Thomas Rudelt, “Türkiye’de Coğrafi İşaretli Ürünler” hakkında detaylı bilgiler verdi. Thomas Rudelt’in Sadabad Salonu’nda gerçekleştirdiği konuşmasının ardından Metro’nun konu hakkındaki tanıtım filmi sunuldu. Etkinliğin bir diğer önemli konuşmacısı ise Mutfak Mirası Avrupa Genel Koordinatörü Niclas Fjellström oldu. Fjellström’ün Avrupa’da Mutfak Mirası hakkında genel bilgiler verdiği sunumda ayrıca oluşumun tanıtıcı filmi gösterildi. 
 
Cevizin Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı ve Sağlıklı Avantajlar 
Kişiye özel beslenme programı ile sağlıklı beslenme danışmanlığı üzerine çalışmalar gerçekleştiren Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda California Walnut Commission desteği ile “Cevizin Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı ve Sağlık Avantajları” başlıklı bir seminer verdi. 
 
İstanbul Culinary Cup 2017 Mutfak sponsoru Kapp oldu
Haliç Kongre Merkezi’nde 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen İstanbul Culinary Cup 2017’nin mutfak sponsorluğu Kapp tarafından yapıldı. Endüstriyel mutfaklarda 1977 yılından bu yana kullanılan set üstü malzeme imalatını yapan Kapp, bugün dünya çapında 55’in üzerinde ülkeye yaptığı ihracatı ve yurtiçinde 300’ün üzerinde seçkin bayisi ile sektörün lider firmaları arasında yer alıyor. Paslanmaz çelik pişiriciler ile başladığı ürün gamını, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirerek standartlarında ve kalitesinden taviz vermeden hazırlık, açık büfe, bar, restaurant ve içecek ekipmanları üretimiyle zenginleştirdi. Bu yelpazeyi daha da açarak, esnaf lokantasından 5 yıldızlı otellere kadar tüm mutfakların her türlü ekipman ihtiyacına cevap verebilecek ürün çeşitliliğine sahip olmak; KappMutfak’ın hedefleri arasında ilk sırada yer alıyor. İmalat kapasitesini son üç yılda artıran Kapp yeni ve yenilikçi ürün modelleriyle, mutfaklarda işlevsellik ve kullanım rahatlığının yanı sıra sunumlarda da görselliğin önemini her yeni ürün tasarımında ön plana çıkartıyor. Tüm bu çalışmaları yaparken, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şefleriyle işbirliği içerisinde sektörün nabzını tutan Kapp, yüksek teknolojiyi nitelikli insan gücü ile birleştirdiği İzmir’deki 25.000 m2 alan üzerine kurulu fabrikasında dünya standartlarında üretim yaptığını uluslararası belgeleriyle de kanıtlıyor. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği değeri her fırsatta dile getiren Kapp, aşçılık okulları, meslek liseleri, üniversiteleri ve aşçılık derneklerini; fuar, proje ve yarışmalarda sponsor olarak desteklemeye devam ediyor. 
 
Porland tabakları İstanbul Culinary Cup 2017’de!
Kırk bir yıldır sofra kültürünü geliştiren ürünleri ile hayatımızda olan Porland, İstanbul Culinary Cup 2017’de genç aşçılara destek olmaya devam ediyor. Her yıl farklı tasarım fikirleriyle yorumladığı sezonun trendlerini belirleyen koleksiyon ve ürünleri ile milyonlarca sofra kuran Porland, tasarımı nesnelerle değil, hayatın tamamı ile ilgili bir bakış açısı olarak görüyor. Bu amaçla yeni, dinamik bir yapıda sürekli değişen, ihtiyaçlara en uygun şekilde cevap verebilen, estetik ve ergonomik niteliğe sahip ürünler üretiyor.
 
Türkiye’de masaüstü tasarım konusunda trendleri belirleyen Porland, iç piyasada horeca ve perakendede sürdürdüğü liderliğinin yanı sıra dört ana kıtada 30’dan fazla ülkede sahip olduğu güçlü pazarı ile dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alıyor. Porland’ın % 100 sert porselen ve kendi reçetesi ile dünya porselen literatürüne kazandırdığı Aluminalı porselen (Alumilite) olarak ürettiği ürünler büyük bir tasarım ekibi ile sanatı sofraya taşıyacak şekilde hazırlanıyor. Gastronomi alanında özellikle Avrupa’da önemli bir oyuncu olduklarını belirten Porland Satış Direktörü İsmail Taşkın,  Avrupa’da yüksek kapasiteli üretim yapan üreticiler düşünüldüğünde başarımızla ülkemiz adına gururlanıyoruz. İngiltere gibi sert bir gastronomi pazarında bile yüzde yedi pazar payına sahibiz. Birçok zincir otel ve restoranla ortak projeler yürüttüklerini, yurt içinde de özellikle birlikte çalıştıkları danışman şefler olduğunu belirten Taşkın, şeflerin sunum profesyonelliğine olan inancımız ile sık sık bir araya gelerek porselende mükemmeli yaratmaya çalışıyoruz, diyor.
 
Her yıl pek çok farklı platformda, gastronomi alanında önemli organizasyonlarda ya da ev sahipliğini yaptığı etkinliklerde profesyonellerle buluşan Porland, yeme içme kültürünün gelişimi ve tüm dünyada Türk mutfağının tanıtımı adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu ilhamla İstanbul Culinary Cup 2017’nin destekçileri arasında yer alan Porland, organizasyon alanında canlı olarak gerçekleştirilen ve ünlü Şef Rafet İnce’nin koordinatörlüğünü yaptığı tüm yarışmaların sunum ürünlerini ve organizasyonun en büyük yarışma ayağı olan ‘’Star Şef’’ yarışma kazananlarına verilecek büyük ödüllerin sponsorluğunu üstlendi. Aynı zamanda, Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na özel olarak tasarlayacağı porselen plaketleriyle de tüm kategorilerde katılan 150’den fazla yarışmacıya etkinliğin unutulmaz olmasını sağladı.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.