22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞEHİR TURİZMİNİ GASTRONOMİYLE SÜSLEMEMİZ GEREKİYOR

Sadece kitap yazmak değil ben mutfağın gerektirdiği gibi çalışan tanıtan her alanda olan bir aşçıyım

Şehir Turizmini Gastronomiyle süslememiz gerekiyor

23 Ekim 2017 Pazartesi 20:28

TURİZMİN SESİ


Siirt mutfağının kültürel miras olarak geleceğe taşınması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla İstanbul’da düzenlenen ‘Siirt Gastronomi Kongresi’nde konuşan, Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir Ben Kahramanmaraş’ta doğmuş Lizbon’da büyümüş biriyim.Ben iki otelin Executive Chefiyim. Bu otellerde Kahramanmaraş lezzetleriyle Portekiz yemeklerini de yapıyorum. Mutfaklara kitaptan bakmak yerine ulusal alanlara çekmek gerekir. Kahramanmaraş’tan Lizbon’a  ulaşan Lezzetler kitabının yazarıyım. 40 Kahramanmaraş mutfağından lezzetler ve 35  Lizbon’a özel lezzetler bulunuyor bu kitabın içinde. 

ascilar-dernegi-baskani-fikret-ozdemir--001.jpgSadece kitap yazmak değil ben mutfağın gerektirdiği gibi çalışan tanıtan her alanda olan bir aşçıyım.Lezzetlerimizi tanıtacak yol aşçılarımızın yolundan geçiyor. Biz olmadan tanıtım olamaz. Tanıtım lezzetlerin tadına bakarak olur. Damak tadını insanlara doğru şekilde vermeliyiz. Şehir Turizmini Gastronomiyle süslememiz gerekiyor.Aşçılar Derneği olarak Yöresel Lezzetleri destekliyoruz. Karşılıklı desteklerle biz  her alanda oluruz. Biz çok geniş katılımlı Kahramanmaraş yemekleri tanıtım günü yaparak 4 bin kişiye bu lezzetleri tattırdık. Alanya’da yöresel yemekler taktim ettik. 

ascilar-dernegi-baskani-fikret-ozdemir--002.jpgBir şehir kendi lezzetlerini tanıtıyorsa öncelikle yöresel malzeme ile yapılan yemekler tercih ediliyor. Yabancılara Türk mutfağını ve Türk ürünlerini kullandırmak için çok çalışmak gerekir. Fransızlar kendi yöresel ürünleri olmadan yemek bile yapmıyorlar. Kendi ürünlerimizle yöresel yemeklerimizi tanıtmalıyız. Yıldızlı otellerin menülerine girmelidirler. Siirt Lezzetleri bir takvime bağlanıp İstanbul’dan sonra Ankara’da tanıtılması ve sonrasıyla diğer illerde bu lezzetlerin tanıtımı için harekete geçilmelidir dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.