22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SEKTÖRE NİTELİKLİ ŞEFLER YETİŞTİRECEK

İş garantili eğitim İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sheraton İstanbul Maslak Hotel işbirliği ile İş Garantili Eğitim müjdesi

SEKTÖRE NİTELİKLİ ŞEFLER YETİŞTİRECEK

28 Mart 2013 / 10:45

TURİZMİN SESİ


İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sheraton İstanbul Maslak Hotel üniversite sanayi işbirliğine örnek olacak bir akademi kurdu. ‘İş garantili mesleki eğitim’in somut örneğini oluşturacak Turizm & Gastronomi Akademisi’nde profesyonel aşçılar yetiştirilerek sektöre nitelikli şefler kazandırılması planlanıyor. Bu doğrultuda “İş Garantili” Profesyonel Aşçılık (Cheff De Partie) Sertifika Programı 20 Nisan 2013 tarihi itibari ile başlıyor. Turizm & Gastronomi Akademisi vermiş olduğu iş garantisi ile de sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. 
 
İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sheraton İstanbul Maslak Hotel, Profesyonel Aşçılık (Cheff De Partie) Sertifika Programı’nı başlatıyor. 
 
Öncelikli olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği, Un ve Unlu Mamuller ve Gıda bölümlerinde okuyan öğrencilere fırsat sağlayan programlar Turizm ve Gastronomi alanında faaliyet gösteren firmaların kalifiye eleman sorununa çözüm üreterek, katılımcılara da iş fırsatları sunuluyor. 
 
“Yaşayarak Öğren” eğitim modeliyle sektöre yenilik kazandıracak olan bu programda katılımcılar sadece uygulama mutfağında değil aynı zamanda eğitmenler gözetiminde Sheraton İstanbul Maslak Hotel’in ana mutfaklarında çalışma yapabilecekler. Bu özelliğe ile katılımcılar eğitim gördüğü süre boyunca pratik yapma şansını elde edecekler. Dünyanın en iyi aşçılık okullarının eğitim modellerinin incelenmesi ile hazırlanan bu eğitim modelinde kursiyerler teori, pratik ve staj uygulaması ile 650 saatin üzerinde bir eğitim görmüş olacaklar. Bu eğitim modeliyle katılımcılar şuan sektördeki en kapsamlı eğitimi almış olacaklar.
 
Dünya Üniversiteleri ile İşbirliği” Johnson & Wales University –ABD, University of North Texas- ABD, University of Houston- ABD, University of Panamericana- Meksika, International Hotel Management Institute (IMI)- İsviçre, University of Westminster Kingsway College- İngiltere gibi dünyanın en prestijli okulları ile işbirlikleri doğrultusunda akademi de dünyaca ünlü şefler ders verecek ayrıca katılımcıların bu üniversitelerde eğitim almak istemesi durumunda kendilerine destek sağlanacaktır. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin “Siz Hazırsanız İşiniz Hazır” sloganıyla yola çıkan Turizm & Gastronomi Akademisi için başvuruları www.aydin.edu.tr  adresinden yapabilirsiniz. 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.