22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SELİN AKTAN'IN,ÇOCUK HAKLARI SERGİSİ

İNSAN HAKLARI sergisine davet edilen Selin Melek Aktan , çocuk haklarını konu alan eserleri ile Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor

SELİN AKTAN'IN,ÇOCUK HAKLARI SERGİSİ

09 Eylül 2009 / 16:35

TURİZMİN SESİ


Kurator Roberto Ronca tarafından İtalya'da dünya mirası kabul edilen San Lucia' daki Belvedere sarayında düzenlenen uluslar arası İNSAN HAKLARI sergisine davet edilen Selin Melek Aktan , çocuk haklarını konu alan eserleri ile Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Amerika'daki İkiz kulelere yapılan ve dünyada yeni bir dönem başlatan trajediyi anmak için 11 Eylülde başlayacak olan sergiye 6 kıtadan,103sanatçı davet edilmiştir.

ARJANTİN, AVUSTURYA, BELÇİKA, BEYAZRUSYA, BREZİLYA, BULGARİSTAN, KANADA BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ,FRANSA , ALMANYA, JAPONYA, YUNANİSTAN, İRAN İSRAİL,İTALYA , NİJERYA, UGANDA , POLONYA PORTEKİZ,ROMANYA, SLOVEKYA, İSPANYA, TÜRKİYE, UKRAYNA , URUGUAY,AMERİKA,VENEZUELLA' lı sanatçıların insan hakları konulu eserleri ile yer alacakları bu serginin amacı,din dil, ırk farkı gözetmeden tüm izleyenlere görsellik yolu ile bu konuda en çarpıcı mesajları vermek ve aynı zamanda barış için bestelenen dünya marşının tanıtımını yapmaktır.

Dünya uluslar arası şiddet karşıtlığı kabul edilen ve Gandi'nin doğum günü olan 2 ekimde ilk defa Yeni Zellanda 'da söylenecek olan barış için Dünya marşı 3 ay süre ile gönüllü 100 kişi tarafından And Dağları ve çöllerde dahil olmak üzere çeşitli kıtalarda ve iklimlerde söylenerek en sonunda 2010 yılı şubat ayında Sibirya düzlüklerinde yolculuğuna son verecektir. HUMAN RİGHTS insan hakları sergisi süresince aynı marşın tanıtımı da yapılacaktır.

Selin Melek Aktan bu sergide savaşta çocuk haklarını konu alan ,Açlık ve Masumiyet isimli eserleriyle yer alıyor.

Biyografi

Bursa da doğan ,ilk ve orta öğrenimini burada yapan Selin Melek Aktan , ailesinin arzusu üzerine tıp fakültesine girdi.Cerrrahpaşa tıp fakültesindeki tıp eğitimini tamamladıktan sonra Londra'ya giderek, sanata yakın olmak arzusu ile Royal Akademinin Moda koleji tasarım bölümünü bitirdi.Bir süre kendi şirketinde dizaynır  olarak çalıştı.Bu arada tıp fakültesinde öğrendiği anatomi  bilgisini kullanarak insan figürü ağırlıklı   heykel çalışmalarına başladı.

Evini dekore etmek amacı ile hazırladığı resimleri gören Belçikalı bir sanat galerisi sahibinin sergi teklifi ile  bu konudaki çalışmalarını ciddiye almaya başladı.Yurt dışında ülkemi temsil edeceksem  resimlerime kendi kültürümüzden birşeyler katmalıyım diye düşündü ve  anadolu motif ve renklerinden esinlenerek hazırladığı  ilk  oriental koleksiyonunu Yunanistan'da sergiledi.

Bu koleksiyonla beraber soyut ve figür  çalışmalarına da  devam etti. Daha sonra çeşitli defalar Bulgaristan,İsviçre ,Fransa,İtalya,Polonya Avusturya Mısır,Danimarka ,Amerika'da   LosAngeles ,Miami ve NewYork da, resimlerini sergileyen Aktan, 2007 yılında Aşk Selinde Uçuşan Melekler isimli resimli şiir kitabını çıkardı.Aynı isimli sergi ile tanıtılan kitap ÇYDD derneği yararına satılmaya başlandı.

2009 yılında orientalpopart koleksiyonu Museum of the Americas'ın daimi koleksiyonuna alındı.Aynı yıl Düş Zamanı isimli İstanbul konseptli bir resim ve heykel sergisi ile İstanbul'lu  sanatseverler ile buluştu.
Eseleri çeşitli uluslar arası koleksiyonlarda ve kataloglarda yer alan Selin Melek Aktaneleştirmenler tarafından doğunun gizemini batıya taşıyan, özgün tarzlı bir renk sanatçısı olarak değerlendirilmektedir.

Sergi prezententasyonu ile ilgili video linkleri aşağıdadır.
http://www.robertoronca.com/eventi/HumanRights.htm
http://www.youtube.com/user/RobertoRonca
http://www.facebook.com/pages/selin-aktan/24238552133?ref=share
http://www.yessy.com/orientalistpop  
http://www.absolutearts.com/portfolios/m/melekaktan/  
http://www.selinaktan.freeservers.com  
http://selinaktan.blogspot.com/  
http://www.xing.com/go/privatemessage/SelinMelek_Aktan  
http://www.goiart.com/selinaktan.html  
http://www.artvitae.com/artist_portfolio.asp?aist_id=832  

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.