28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

SEYAHAT ACENTALARINA,TÜRK EXİMBANK KAYNAKLI DESTEK KREDİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türk Eximbank kaynağından Kredi Garanti Fonu teminatlı 100 bin TL’lik kredi almasına olanak sağlayacak imzalar Ankara’da atıldı

Seyahat acentalarına,Türk Eximbank Kaynaklı Destek Kredisi Protokolü imzalandı

05 Haziran 2018 Salı 09:33

“Türk Eximbank Kaynağından, Seyahat Acentaları Destek Kredisi Protokolü”; T.C. Ekonomi Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Türk Eximbank, TÜRSAB, Kredi Garanti Fonu, Vakıfbank, Türkiye Halk Bankası ve Denizbank arasında imzalandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenen törende; Türk Eximbank Kaynaklı Destek Kredisi Protokolü, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz ve Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız tarafından imzalandı. İmzalanan protokolle birlikte, seyahat acentalarının uygun faiz ve vade oranlarından kredi almasına olanak sağlanmış oldu.

Teminatsız Kredi Kolaylığı
İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım “Türk Eximbank ile TÜRSAB arasında yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan bu Protokol ile, Türk Eximbank’ın uygun maliyetli kaynakları KGF Kefaleti ile TÜRSAB üyesi olan KOBİ niteliğindeki Seyahat Acentalarına (A Grubu Seyahat Acentaları) protokole dahil olan Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Denizbank aracılığıyla kullandırılacaktır. Böylece döviz kazandırıcı faaliyette bulunan Seyahat Acentaları KGF kefaleti ile teminat sorunu olmadan söz konusu 3 banka aracılığıyla Türk Eximbank kaynaklarına çok uygun maliyetlerle ulaşabilecekler” şeklinde konuştu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ise yaptığı konuşmada seyahat acentalarının ülke ekonomisi için çok önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerek “Turizm sektörü, ülkemiz ekonomisine 20 milyar doların üzerinde net katkı sağlayan ve dış ticaret açığının 3’te birini kapatan, bir numaralı stratejik sektör olarak tek başına cari açığı kapayacak potansiyele sahiptir” değerlendirmesinde bulundu.

Acentalara 500 Milyon TL’lik Kaynak Sağlanacak
2018 yılında sektör olarak 40 milyon ziyaretçi ve 32 milyar Dolar gelir hedeflediklerini belirten Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “2016 yılından 2017’ye kadar olan süreçte sektörümüz her ne kadar zorlu zamanlardan geçmiş olsa da, 2017 yılında başlayan toparlanma dönemi, 2018 yılında da devam etmekte. Sektörümüzdeki bu toparlanma sürecinde en etkin destek hükümetimiz tarafından sağlanan teşvikler oldu. İmzalanan bu protokol, acentalarımızın toparlanma sürecine destek olacak, devletimizin desteğini tüm acentalarımızın arkalarında hissetmelerine katkıda bulunarak turizm sezonuna girmekte olduğumuz bu günlerde sezona rahat ve güvende başlayabilmelerini temin edecektir. Sağlanacak destek kredisinin üyelerimiz için diğer banka kaynaklarıyla toplam 500 milyon liraya ulaşacak kaynak sağlamasını öngörmekteyiz. Katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.