22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

SHELL ÇATALHÖYÜK ARKEOLOJİ YAZ ATÖLYESİ BAŞLIYOR

“Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” bu yıl 27 Haziran – 30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi Başlıyor

24 Haziran 2015 / 01:00

TURİZMİN SESİ

Shell Türkiye’nin 1995 yılından bu yana kazı çalışmalarına destek verdiği, dünyanın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Çatalhöyük Neolitik Kenti’nde düzenlenen “Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” bu yıl 27 Haziran – 30 Temmuz tarihleri  arasında  gerçekleştirilecek. Proje, başta çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından binlerce kişiyi Çatalhöyük mirası ile buluşturuyor.

shell-turkiye,shell-catalhoyuk-arkeoloji-yaz-atolyesi-3.jpg

Hem Türkiye hem de insanlık tarihi için büyük öneme sahip olan, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’e 19 yıldır destek veren Shell Türkiye, Stanford Üniversitesi’nin yürüttüğü Araştırma Projesi’ne bu yıl da katkıda bulunuyor. Çatalhöyük’te (Konya) 2003 yılından bu yana kazı ve araştırma çalışmalarına paralel olarak yaz aylarında Shell  Türkiye’nin katkılarıyla Arkeoloji Atölyesi etkinlikleri de düzenleniyor. 

shell-turkiye,shell-catalhoyuk-arkeoloji-yaz-atolyesi-2.jpg
 
Çatalhöyük çevresinde yaşayan çocuklara Çatalhöyük’ü tanıtmak amacıyla başlatılan proje,  yetişkinler ve Türkiye’nin her yerinden ulaşan ziyaretçilerin de katılımı ve yoğun ilgisiyle sürdürülüyor. Öncelikle çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından, arkeoloji ve kültürel mirasımıza ilgi duyan herkese açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi bu yıl 27 Haziran’da başlayacak, 30 Temmuz Perşembe günü sona erecek. Katılımcıların ücretsiz olarak yararlandığı, Cuma hariç haftanın 6 günü, 10.00 - 15.00 saatleri arasında açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi’ne konuklar, rezervasyon ile kabul ediliyor.Dünyanın en büyük arkeolojik araştırmaları arasında yer alan ve 2012 yılında Unesco tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Çatalhöyük’te yürütülen Arkeoloji Atölyesi’nde, başta çocuklar olmak üzere ilgilenen herkese Çatalhöyük tanıtılıyor, Çatalhöyük örneğinden yola çıkılarak ülkemizin kültürel mirasına karşı koruma ve sahiplenme duyguları kazandırılıyor. Bugüne kadar 6000’e yakın katılımcının ücretsiz olarak yararlandığı atölye etkinliklerinin sonunda, katılımcılara ‘kültürel emanetlerin koruyucusu’ sertifikası veriliyor.
 
Atölyeye katılım başvurusu için;Gülay Sert: 0532 301 87 82
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.