22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞİFA KAYNAĞI GÜRE

Şifa kaynağı olduğu yüzyıllardır bilinen Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Kaplıcaları, yaz kış yoğun ilgi görüyor

ŞİFA KAYNAĞI GÜRE

02 Haziran 2009 / 14:13

TURİZMİN SESİ
Son yıllarda Güre Kaplıcalarında modernize çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, vatandaşların yılın her mevsiminde kaplıcalara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Son yıllarda büyük ilgi gören ve adeta Güre'nin simgesi haline gelen kaplıcanın ve termal tesislerin yöredeki şifalı su kaynaklarının en ünlüsü olduğuna dikkat çeken Saka, şöyle devam etti: “Radyoaktif özellikleri ile tanınan Güre kaplıcasının şifalı suyu 64 derece.

Antik çağdan beri kullanıldığı anlaşılan ve yöredeki Astyra kentine ait sıcak su kaynağı olan kaplıcada Belçikalı ve Türk uzmanlarca yapılan analiz raporlarına göre potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, alüminyum bulunuyor. 10 günlük kürlere devam edenler kaplıca suyunun bazı kadın hastalıklarına, müzmin romatizmalar, cilt hastalıkları, guatr, kireçlenme, sedef, böbrek taşı, kumları ile karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirtiyorlar.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.