22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞİLE EDEBİYAT TURİZMİ

Şile, 75. Yıl İlköğretim okulunda düzenlenen 6 mayıs 2011 tarihli ödül töreninde minik yazarlarımız değerli plaketlerini ve ödüllerini aldılar.

ŞİLE EDEBİYAT TURİZMİ

09 Mayıs 2011 / 22:05

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
Minik kalplerden kocaman duygular fışkırdı sevgi merhamet kokan insancıl düşünceler satırlara döküldü yarının büyük edebiyatcıların Keşifine temel oluşturan, yıllarını dolu dolu edebiyatın her dalında geçiren ve unutulmaz emeği olan Erdal Öz anısına düzenlenen yarışma sınırlarını gittikçe genişleterek Uluslararası Çocuk yarışmasına hızla yol alıyor. Her mevsim şirin olan ilçemiz böyle bir organizasyonun tüm hazırlıklarını tamamlamış layık olabileceği gibi turizm örneklerini sunacak yapıda.

Şile, 75. Yıl İlköğretim okulunda düzenlenen 6 mayıs 2011 tarihli ödül töreninde minik yazarlarımız değerli plaketlerini ve ödüllerini aldılar. Tören sonrası Erdal Öz'ün yaşadığı ev çalışma köşesi ve Kır mezarlığındaki mezarı ziyaret edildi.

Güzel Vatanımız için canıyla, kanıyla ödeyen ölen şehitlerimzin saygı duruşu ve İstiklal marşımız ardından, Törende açılış konuşmasını Can Yayınları kurucusu Erdal Öz'ün eşi Samiye Öz yaptı. Bayan Öz, duygu yüklü sözleriyle burukluğu ve böylesine güzel edebiyat hizmetin temelini atmanın, sürdürebilir destek vermenin, beklentileri yükseltmenin sevincini bir arada yaşattı.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile kaymakamı Şükrü Görücü'nün birbirinden güzel konuşmalarından sonra Heyecandan kıpır kıpır bekleyen miniklerin ödülleri verildi.

1. ve 2.kademe öğrencileri arasında en iyi üç öykü yarışma kazanan, minik yazarlarımız; Gizem Nur Karahan ( Kavacık İ.Ö.O,) Toprak Rohat Yalçın (Fevzi Danış İ.Ö.O) ,Ebru Mayra Albayrak (Özel Neslin Değişen İ.Ö.O ) Ufuk Gülüm (50.Yıl Ahmet Merteri.Ö.O), Melisa Topçu ( Özel Ensar Başakşehir İ.Ö.O) Edanur Yaman ( Necda Moralıgil İ.Ö.O)

Salonun duvarlarını süsleyen Gazi Musatafa Kemal Atatürk'ümüzün şerefli bayraklarımızın önünde 75. İlk Öğretim Okul folklor ekibinin ege zeybek erkek oyuncu efeleri bu fona layık bir gururla oyunlarını sergilediler. Sonra birbirinden şirin minik kız öğrenci yavrularımız aynı fevkalede güzellikte Edirne Trakya oyunlarıyla devam ettirdiler. Folklor ekipleri takdirleri uzun süre alkışları toplarken, Türkiye'nin her köşesinden gelebilen büyük edebiyat yazarlarımız, ve çevre Okul eğitimci değerlerin oluşturduğu seyirci guruba neşeli zaman geçirttiler.

Temennimiz 23 Nisan gününde Dünya Çocukların folklor ekiplerine kuçak açan Ülkemiz gibi şirin ilçemiz Şile'nin de 6 mayısta Dünya minik edebiyatcılarına ev sahipliği yapması.

Edebiyatımızda '50 Kuşağı'nın unutulmaz yazarlarından ve Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısına ailesi tarafından kurulan Can Yayınları'nın desteği ile tertiplenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, bu yıl ( Nisan 2011 ) , Jale Parla, Nüket Esen, Semih Gümüş, Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi ve Can Yayınları adına Zeynep Çağlıyor'dan oluşan jüri tarafından Şavkar Altınel'e verilmişti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.