22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SİNAN SARI,TANITICI VE KALİTELİ PROGRAMLAR YAPILMALI

Turizmci Sinan Sarı, Mezopotamya Bölgesi turizmi hakkında görüşlerini bildirdi

Sinan SARI,Tanıtıcı ve Kaliteli Programlar Yapılmalı

03 Nisan 2023 Pazartesi 20:19

TURİZMİN SESİ


Batman’da turizmi nasıl gelişir, Batman’a nitelikli turisti nasıl çekeriz bölgenin yöresel lezzetleri ve kültürel gezi haritası ve  tüm merak edilenleri Sinan Sarı açıkladı. İlimizdeki Tarihi turistik yerler, kaplıca, termal bölgeler, ilimizin gastronomisini ön planda tutarak ve tesislerin daha iyi tanıtılarak bu yönde ilimize turist çekebiliriz. Tanıtımda  yazılı ve görsel medyaya büyük bir görev düşüyor. Tanıtıcı, kaliteli programlar yapılmalı, devlet desteğinin çoğaltılması, yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ilimizin tanıtımımızın sürekli olarak yapılması ve aynı zamanda da ilimizde önemli organizasyonların gerçekleştirilmesi ve Dört Mevsim Turizm Destinasyonunun geliştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

hasankeyf-001.jpg

HASANKEYF LOBİSİ GÜÇLENMELİ

Hasankeyf gibi tarihi ve kültürel bir alanın Batman ilimizin 30 Km yakınında olması, buranın ciddi anlamda pazarlanması, konaklama ve içme sektöründe profesyonel işletmelerin açılması Hasankeyf’in Turizm destinasyonunun geliştirilmesi yanı sıra Kozluk Kalesi, Garzan medeniyet uygarlığının önemli bir kesişme noktası olması, Sason ilçesinde Bulunan tarihi ve kültürel alanlar ve Mereto Dağı Kış turizmine açılması yazında dağcılık aktivitelerinin geliştirilmesi gerekiyor. GAP gezi turlarının içinden geçtiği ilçelerimizin restorasyonun yapılması ve dışardan gelecek olan yerli ve yabancı turistler için Batman ilimize katkı sağlayacaktır.

hasankeyf-002.jpg

DÜNYADA KURULAN İLK ANTİK MAĞARASI HASANKEYF’TE

Hasankeyf öyle bir önem ve değere sahip ki; Dünyada kurulan ilk Antik Mağara kentidir. 12500 yıllık bir geçmişe sahip olan Hasankeyf, Dünya ölçeğinde 12000 yıl kesintisiz yaşamın yaşandığı çok nadir, çok önemli tarihi ve kültürel bir şehirdir. Bu şehir Mağaralarıyla, İnanç Kültürüyle, Mağara Kültürüyle, Su Medeniyeti ile birlikte ören yerleriyle ve içinde bulunduğu coğrafik nokta olması sebebiyle yukarı Dicle Uygarlığının başkentidir ve Tarihin çıkış noktasıdır bu açıdan Hasankeyf önemlidir. Cami, türbe, kilise ile birlikte insanlık izlerinin olması yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Eski Hasankeyf’in o özelliğini şuan bulamazsak bile yeni Hasankeyf’in eski Hasankeyf’e yakın bir noktada olması bir avantaj ve burada yoğun bir altyapı çalışması var ve çalışmalar maalesef zaman alıyor. 

hasankeyf-003.jpg

HASANKEYF MÜZESİ ORTADOĞUNUN EN KAPSAMLI MÜZESİDİR

Bir iki yıl içinde Hasankeyf içindeki tarihi ve kültürel alanlarının ve güzergâhlarının bitirilmesi gerekiyor ve burada kurulan müzenin de bence Ortadoğu’daki en kapsamlı müzelerinden bir tanesidir. Ve bu müzenin de iyi bir pazarlama noktasına getirilmesi lazım artı Hasankeyf’in Dicle’ye olan bağlılığı, efsaneleri, masalları çok iyi bir şekilde Görsel medya, sosyal medya ve yazılı medyada pazarlanması gerektiğini düşünüyorum. “ dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.