22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ŞİRİNCE DOSTLUK FESTİVALİ EKİM'DE

350 metre yüksekte yetişen lezzetli üzümleriyle giderek şöhreti artan Şirince de yerli halkın yaptığı şaraplar tanıtılılacak

ŞİRİNCE DOSTLUK FESTİVALİ EKİM'DE

23 Eylül 2009 / 14:17

TURİZMİN SESİ


Rum mimarisinin özelliklerini taşıyan 200 yıllık evleri, kiliseleri, manastırları, doğal güzellikleri ve deniz seviyesinden 350 metre yüksekte yetişen lezzetli üzümleriyle giderek şöhreti artan Şirince de düzenlenecek. Üç günlük Festivalde; yerli halkın yaptığı şarapların tanıtıldığı Bağbozumu etkinlikleri, En güzel Festival Fotoğrafı Yarışması, Midilli'den gelen ve Festivalin onur konuğu olan özel Halk dansları Topluluğunun dans gösterileri, “Bağbozumu, Şarap ve Şiir” konulu söyleşiler, Sokak Gösterileri, Müzik Grupları, Sokak Ressamları, Belgesel Film Gösterimi, Konserler ve daha birçok etkinlikler yer alacak.

Festival ile ilgili tüm bilgiler www.sirincefestivali.com  adresinden yayınlanacak.

Yetkililer, “Amacımız Şirince'nin en önemli ürünü olan ve kendine özel bir marka haline gelen üzüm ve meyve şarapları, kültür, sanat ve dostluk temalarından yola çıkarak turizm markası olmasını sağlamak. Bu sebeple ilk kez bu yıl üç gün olarak planlanan festivale, önümüzdeki yıllarda uluslararası bir boyut kazandırmak en büyük hedefimizdir” dediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.