23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKAL CROWNE PLAZA İZMİR’DE TOPLANIYOR

Türkiye Skal Ulusal Komitesi her iki yılda bir seçimsiz (Mali) genel kurul toplantısında turizmi direkt ilgilendiren bir konuda sempozyum düzenleme kararı almıştır

SKAL CROWNE PLAZA İZMİR’DE TOPLANIYOR

15 Şubat 2010 / 17:24

TURİZMİN SESİ


Birincisi 20 Şubat 2010 da Crowne Plaza İzmir Otel'de yapılacak olan bu sempozyuma SKAL İZMİR KULÜBÜ ev sahipliği yapmaktadır. Sempozyumun konusu “Sağlık Turizmi” olup, bu konunun seçilmesindeki neden İzmir'in turizmin henüz hiç tanınmayan bu dalına çok uygun olduğunu düşünmemizdendir.

Diğer bir nedeni ise “sağlık turizmi” dendiğinde ülkemizde hemen “kaplıca” turizmi algılanmakta ve termal olanaklar sıralanmaya başlanmaktadır. Ancak asıl hedef kendi ülkesinde gerek güven gerek mali ya da çok sıra olduğu için başka ülkelere tedavi için giden insanları ülkemize çekmek ve kazanç elde etmektir.

Bu sempozyum vesilesi ile halihazırda bu işi yapan hem turizmcilere hem de tıp çevrelerine söz hakkı vererek turizmin bu dalının doğru algılanmasını sağlamak, karşılaşılan sıkıntıları dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm yolları üretmek hedeflenmektedir.

Sempozyuma katılan konuşmacılar arasında “Sağlık Turizmi” konusunu çok yakından takip eden profesyoneller bulunuyor. Bu katılımcılar sempozyumda hem sayısal hem de maddi getiriler ile ilgili bilgi verecekler. Bu bilgiler sayesinde “Sağlık Turizmi” getirileri hakkında daha detaylı ve doğru bilgilerin alınacak ve neler kaçırıldığını anlama şansı doğacak.

SKAL INTERNATIONAL TÜRKİYE GENEL KURUL VE SEMPOZYUM PROGRAMI
1. Gün Genel Kurul 19/02/2010
13.00 – 17.00 Genel Kurul
2. Gün Sempozyum 20/02/2010
09.00 - 09.30 Sunum ve açılış konuşmaları
10.00 1. Oturum (Sektör temsilcileri – Turizm)
11.00 2. Oturum (Sektör temsilcileri – Medikal)
12.00 3. Oturum (Bakanlık, İzmir B.Ş.Belediyesi, TÜRSAB, TÜROFED)

Skal International Nedir?
- Skal, dünya turizm liderlerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslar arası bir kuruluştur. www.skal.org www.skalturkey.com
- Uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri bünyesinde toplaması bakımından da dünyada tektir.
- Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar.
- İlk kulüp, İskandinavya'ya yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volekaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris'te kurulmuştur.
- Uluslararası Skal bugün 87 ülkede, 700 kulüp ve 21.000 üyeye sahiptir.
- Skal aktiviteleri Kulüpler bazında yapılır. Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya / Torremolinos'da SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir.
Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde, genel kurul tarafından seçilen 7 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetilir. Bu kongreler, üyelere dünyada turizm sektöründe neler olup bittiği hakkında birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı verir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.