28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

SKÅL INTERNATİONAL İSTANBUL 66. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI 

Skål International çatısı altında dünyanın en büyük Skål Kulübü olan Skål İstanbul, 66’ıncı kuruluş yıldönümü şerefine bir balo düzenledi

Skål International İstanbul 66. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı 

27 Haziran 2022 Pazartesi 13:47

TURİZMİN SESİ


Türkiye ve dünyadan çok sayıda davetlinin katıldığı “Gurur Balosu”, Skål İstanbul Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra Skål International Dünya Başkanı Burçin Türkkan başta olmak üzere Skål International ailesinin önemli isimlerini bir araya getirdi. 
 
skal-istanbul-008.jpgSkål International İstanbul Kulübü, kuruluşunun 66’ncı yıldönümünü JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’da düzenlenen büyük bir baloyla kutladı. Skal İstanbul Kulübü Başkanı Can Arınel ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen baloya üyeler, Skål International Dünya Başkanı Burçin Türkkan, Interim Başkan Yardımcısı Hülya Aslantaş ve PR Direktörü Annette Cardenas, ile Uluslararası Skål Federasyonları Yönetim Kurulu ve Türkiye’deki Skâl Kulüplerinin Başkanları da katıldı. Bundan 90 yıl önce Paris’te kurulan Skål International Kulübü, 7 Haziran 1956 tarihinde Türkiye’nin ilk mesleki sivil toplum kuruluşu olarak İstanbul’da hayata geçti. 66 yıldır aralıksız olarak, barış ve dostluk için turizm ana fikriyle faaliyetlerini sürdüren Skål İstanbul, turizmde profesyonelliği kuvvetlendirecek seminer, konferans ve etkinlikler düzenleyerek çalışmalarına devam ediyor. 

skal-istanbul-006.jpg

“66 yıldır turizmin gelişmesi için hizmet vermekten onur duyuyoruz”

Skål İstanbul Kulübü Başkanı Can Arınel 66. Gurur Yılı Balosu’nda yaptığı konuşmada, bugün 83 ülkede, 354 kulüp ve 15.000’i aşkın üyeyi kapsayan Skål International çatısı altında, en büyük Skål kulüplerinden biri olarak Türk ve dünya turizmi için hizmet vermekten onur duyduklarını belirtti. 66 yıldır, dostluk ve iyi niyeti ön plana alan sektörel ilişkiler geliştirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Arınel sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemize güveniyor ve turizmin kültürler arası köprüleri kurarak, gelecekte de barış ve kardeşlik ortamını oluşturacağına inanıyoruz. Turizmin sadece ekonomik değer yaratarak değil, toplumun sosyal ve kültürel yapısına etkilerinin önemini de görüyor, ülkemizin yarınlarının güvencesi olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Skål International Kulübü, dünya turizm profesyonellerinin, küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı, uluslararası en yaygın ve en köklü turizm sivil toplum örgütüdür. Küresel çapta seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri bünyesinde toplayan dünyadaki tek organizasyondur. Misyonu; profesyonelliği, dostluklar ve liderlikle geliştirmek ve bu özelliği azami kullanarak “güvenilir ve sorumlu bir Turizm Endüstrisi” için çalışmaktır. 

skal-istanbul-007.jpgSkål International’ın temelleri bundan tam 90 önce Paris’te atılmıştır. 1932 yılında Paris–Stockholm arasında gerçekleşmesi planlanan ilk uçuşun anlaşmasını kutlamak üzere bir grup Fransız turizmci İsveçli turizmciler tarafından Stockholm'a davet edilir. Buradaki ağırlama ile kurulan güçlü dostluklardan, böyle etkileşimde bulunulan birlikteliklerin lokal ve uluslararası ilişkileri yapılandırılacağı fikri doğar. Fransız turizmciler bu ilişkiyi yürütmek için belli bir organizasyon çatısının kurulmasına karar verirler. Önceliği ‘Dostluk’ ve ‘İyi Niyet’ olan bu çatı, 16 Aralık 1932’de Paris'te ilk kulüp oluşumunu başlatır.  27 Nisan 1934’te, 5 ayrı ülkede 12 kulüp kuruluşu bu oluşumu takip eder. Aynı gün Florimond Volckaert, Skål kulüplerini Dünya geneline yayma ve uluslararası bir organizasyon şemsiyesi altında toplama fikrini paylaşır. Paris’teki Hotel Scribe'te düzenlenen kokteylden sonra 28 Nisan 1934’te kuralların tespit edildiği ilk resmi toplantı ile A.I.S.C. “Association Internationale des Skål Clubs” resmen kurulur.Ve 7 Haziran 1956 tarihinde kurulan Skâl International İstanbul Kulübü ise, bugün 174 üyesi ve hayata geçirmiş olduğu projeler ile en büyük Skâl kulüpleri arasında konumundadır. 

“SKÂLİTE ile sektöre yön veriyoruz”

Skål International İstanbul, salt hacmi ile değil, gerçekleştirdiği yaratıcı projeleri ile faaliyetlerini aralıksız sürdürerek, Türk turizmine katkıda bulunmaktadır. Skål International İstanbul, ilk kez 1998 yılında başlattığı SKÅLİTE “Turizmde Kalite” ödülleriyle turizme yeni bir yaklaşım kazandırmıştır. Bu alandaki çalışmaları kalite üzerine yoğunlaştırarak gelenekselleştirdiğimiz SKÅLİTE ödülleriyle her yıl düzenli olarak turizm profesyonellerinin başarılarını kutlamaya devam ediyoruz.  66 yıldır “barış ve dostluk için turizm” ana fikriyle çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.”


 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.