29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

SKAL İSTANBUL, 360 DERECE HİJYENİ MASAYA YATIRDI

Skal İstanbul, hijyene dair çok önemli bilgiler paylaşarak Skal üyelerinin sorularını cevapladı

SKAL İstanbul, 360 derece hijyeni masaya yatırdı

01 Haziran 2020 Pazartesi 00:40

TURİZMİN SESİ


Skal İstanbul, hijyen konusunda uzun yıllardır sektörde hizmet veren Diversey Konaklama ve Consulting ile gerçekleştirdiği online toplantıda turizm işletmelerinde hijyene dair çok önemli bilgiler paylaşarak Skal üyelerinin sorularını cevapladı.

Seyahat ve turizm sektörünün tüm branşlarını çatısı altında toplayan tek uluslararası organizasyon olan ve sektörün önemli isimlerini bir araya getiren Skal İstanbul Kulübü, konaklama, perakende ve restoran gibi sektörlere temizlik ve hijyen çözümleri sunan dünyanın önde gelen şirketlerinden Diversey ile online bir toplantı gerçekleştirdi. 

SKAL İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Önen, SKAL İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri Can Arınel, Selma Tatar, Mustafa Yalçın, Meltem Tepeler ve Seyhan Ayel ile eski Skal Dünya Başkanları Hülya Aslantaş ve Salih Çene, Skal İstanbul Kulübü’nün eski başkanları Emirates Havayolları Türkiye, Bulgaristan ve Romanya Müdürü Bahar Birinci, The Marmara Grubu COO’su Ata Eremsoy  ve Anadol Turizm Pazarlama ve Anlaşmalar Müdürü Patrice Lepkovski’nin ve sektörün önde gelenlerinin katıldığı toplantıda, Diversey Konaklama, Consulting Satış Müdürü Ozan Muslu, İş Geliştirme Müdürü Fatih Pullu, Portföy Geliştirme ve Saha Operasyonları Yöneticisi Ödül Özdamar, sektördeki firma ve tesisler için hazırladıkları programları anlattılar. Sezona hazırlık sürecinde Turizm Bakanlığının yayınladığı genelgeye ve sertifikasyon sürecine dair hazırladıkları programlara da değinen Diversey yöneticileri Skal İstanbul üyelerinin sorularını yanıtladılar.

Tesislerin misafirler ve çalışanlar için güvenli hale gelmesi için çalışıyoruz

Turizm ve konaklama tesislerinin, restoranların ve kafelerin vs. misafir ve çalışan için güvenli hale getirilmesi için programlar oluşturduklarını anlatan Diversey Consulting Portföy Geliştirme ve Saha Operasyonları Yöneticisi Ödül Özdamar, “Bu programları hazırlarken, Turizm Bakanlığının son bir ay içerisinde bu sektörlerle ilgili uyulması gerekenleri belirttiği dokümanları baz aldık. DSÖ’nün Kovid-19 hastalığı ile ilgili yönlendirmelerini takip ettik.” dedi. Bakanlık henüz bir denetim veya sertifikasyondan bahsetmezken otellerin ve diğer tesislerin bulaşıcı hastalıklar ile ilgili neler yapması gerektiğini bir özet doküman haline getirerek, sahalarında onlarla beraber çalışmayı ve tesisin yeterince hazır olup olmadığını görmeyi hedefleyerek bu programa başladıklarını söyleyen Özdamar, bakanlıktan da buna paralel olarak ilk açıklama geldiğini sözlerine ekledi. 

Bakanlığın değerlendirmelerine uygun denetim programları sunuyoruz

Şu an hazırladıkları denetim programının bakanlığın birebir bütün değerlendirme kriterlerini içerdiğini ifade eden Ödül Özdamar, hazırladıkları programların içeriğini aktardı. Gıda güvenliği, hygienically mini club, hygienically spa, kuaför ve güzellik salonları, servis hizmetleri ve tedarikçi denetim programları ile birçok alanda çalıştıklarını ifade eden Özdamar, tesisin çalıştığı tedarikçiden başlayarak tüm noktalarını ayrıntılı olarak incelediklerini ve kriterlere uygunluk konusunda gerekli raporlamaları yaptıklarını anlattı.

Özdamar ayrıca Diversey global ekipleri tarafından yaratılan ödüllü raporlama programı iMap hakkında bilgi vererek bu uygulama sayesinde tesis yetkililerinin herhangi bir lokasyondan bu denetim raporlarına ulaşabileceklerini ve birçok veriye kolayca erişim sağlayıp karşılaştırmalı analizleri görebileceklerini aktardı.
Genelgeye göre tüm ekiplerin hijyen eğitimlerini tamamlaması gerekiyor 

Bakanlık genelgesine göre tüm ekiplerin hijyen eğitimlerini tamamlaması gerektiğinin altını çizen Diversey Konaklama, Consulting İş Geliştirme Müdürü Fatih Pullu, E-learning platformundaki eğitimlerini yıl sonuna kadar tüm müşterilerine bedelsiz olarak sağladıklarını ifade etti.  

Diversey Konaklama, Consulting Satış Müdürü Ozan Muslu ise konuya ilişkin olarak, “İlgilenen tüm tesislerin tüm çalışanlarına bu eğitimleri sunabiliyoruz. Çalışanları alabilecekleri eğitimler konusunda sınırlandırmıyoruz. Türkiye’de 9 bölge müdürlüğü ile hizmet veriyoruz ve İstanbul dışında da her bölgede bölge müdürlüğümüz mevcut. Bir ofisin farklı bölgelerdeki ofislerine de hizmet verebilecek kapasitedeyiz.” dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.