22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

SKAL İSTANBUL EŞLİ GECE’DE BULUŞTU

SKAL International İstanbul Kulübü'nün Geleneksel Eşli Gece'si, İstanbul Modern Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

SKAL İSTANBUL EŞLİ GECE’DE BULUŞTU

03 Temmuz 2012 / 18:31

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Eşli Gece'de İstanbul SKAL Kulübü üyeleri ve turizm camiasının seçkin temsilcileri, sanat dolu gecede bir araya geldi.SKAL International İstanbul üyeleri, geleneksel Eşli Gece organizasyonunda bir araya geldi.İstanbul Modern Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen davet, kokteyl ile başladı.

Davetliler, kokteyl esnasında Burhan Doğançay'ın "Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı" adlı sergisini rehberler eşliğinde gezme fırsatı yakaladılar. 1960'lı yılların başından bugüne duvarlar aracılığıyla modern ve çağdaş kent kültürünün toplumsal, kültürel ve politik dönüşümünü araştıran sergi, davetliler tarafından ilgiyle karşılandı.

Eşli Gece'de kürsüye gelen SKAL International İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski konuşmasının başında Türkiye'de turizm sektörünün öncülerinden Fethi Pirinçcioğlu ve SKAL Antalya Kulübü Kurucusu ve Pamfilya Turizm'in sahibi Yaşar Sobutay'ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmasında bu yılki Eşli Gece'nin bir sanat mekanında gerçekleşmesinin değerine işaret eden Başkan Patrice Lepkovski sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyamızda Kadınlar Günü, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü ve daha nice özel günler olmasına rağmen uluslar ve insanlar için bu denli önem taşıyan bir Dünya Sanat Günü yoktu.

Sayın Bedri Baykam'ın büyük çabaları sonucunda, 2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde yapılan UNESCO'ya bağlı Uluslararası Sanat Dernekleri Kurulu'nda (IAA), sanat tarihinin unutulmaz dehası Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın "World Art Day" yani "Dünya Sanat Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiş ve bu eksiklik böylece giderilmiş oldu.

Bizler de 2012 yılının Dünya Sanat Günü'nün kutlandığı ilk yıl olması ve İstanbul SKAL Kulübü'nün sanata verdiği önemi vurgulamak için bu yıl Eşli Gece'yi bir müzede gerçekleştirmeye karar verdik.

Bu düşüncemizi sevgili İstanbul Modern Sanat Müzesi Genel Müdürü Güniz Atış Azrak ile paylaştık. Kendisinin katkıları sonucunda yaz tatiline girmeden önceki son yemeğimizi sevgili eşlerimiz ve dostlarımızla birlikte bu güzel mekanda düzenlemeye karar verdik. Türkiye'nin önemli ressamlarından Burhan Doğançay'ın son 50 yıllık çalışmalarının bir dökümü niteliği taşıyan sergisini gezme fırsatı yakalamamız da gecemize ayrı bir güzellik kattı." İstanbul Modern Sanat Müzesi Genel Müdürü Güniz Atış Azrak'a ve tüm ekibine teşekkürlerini sunan Başkan Patrice Lepkovski, günün anısına küçük bir hediye takdim etti. Güniz Atış Azrak da kısa bir konuşma yaparak herkese teşekkür etti. Patrice Lepkovski konuşmasının ardından İstanbul SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kürsüye davet ederek hep birlikte SKAL toastu yapıldı.

SKALİTE ADAYLIK BAŞVURULARI 16 TEMMUZ- 15 EYLÜL 2012 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Patrice Lepkovski, Skalite 2012 için adaylık başvurusuyla ilgili hatırlatma yaparak, başvuruların 16 Temmuz ile 15 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti. Davetlilerin, aday olabilecek kişi ve kuruluşları 'www.skalite2012.org ' adresine yönlendirmelerini söyleyen Patrice Lepkovski, konukların hoşça vakit geçirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Geleneksel Eşli Gece, lezzetli bir akşam yemeği ve Küba'dan gelen iki konuk dansçının şovuyla devam etti. Geceye, SKAL kulüp başkanları, üyeleri ve birçok turizm profesyoneli eşleriyle katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.